#28 Sandström dementerar VIK Västerås

I slutet på säsongen en mer eller mindre ”sanning” att #28 Lucas Sandström skrivit på för Västerås till kommande säsong. Ett Västerås han för övrigt ryktades till redan inför förra säsongen.

Sedan blev det rätt dramatiskt när Björklöven och Västerås möttes i sista omgången och där ett säkrat kontrakt till kommande säsong gentemot ett nervpillrande kval stod på spel. Om ryktena nu stämde eller om det t.o.m. varit klart borde Sandström i så fall spelat matchen? Fagervall fick frågan av VK och han svarade att han hade haft en dialog med Lucas och tog sedan beslutet att han skulle spela.

..och apropå det där negativa kvalet. Vi ser nu hur det går för Västerås och vem vet hur vi klarat oss i motsvarande situation?

Bloggen tog iaf kontakt med Lucas för att stämma av sanningshalten i ryktet och vad som möjligen händer om nu VIK Västerås inte skulle klara kvalet och trilla ur ligan till kommande säsong.

Lucas är fåordig och vill bara lämna följande kommentar: – Det enda jag kan säga är att ryktena angående Västerås inte är sanna någonstans, faktiskt ingen aning varför eller hur dom startat.

..och på frågan om han likt okontrakterade Kim Karlsson tränar med laget eller inte blev svaret: – Jag kör på egen hand just nu , har inte stängt några dörrar någonstans.

* * *

Alltid svårt att värdera den info som spelarna, agenterna eller möjligen sportchefen alternativt GM lämnar i dessa tider eller för den delen under säsongen lämnar. En sportchef skulle aldrig avslöja vad som möjligen är på g, ens under säsongen. Han skulle näppeligen heller kommentera konkreta namn på önskelistan över nyförvärv med risk att priset möjligen skulle kunna trappas upp.

På samma sätt kommer agenter och spelarna själva dementera ända fram till dess att det är ”klart” och även officiellt släppt från klubben.

Här kan det möjligen komma en tvist ifall nu VIK Västerås inte säkrar sin plats i HockeyAllsvenskan till kommande säsong. Om nu Lucas trots allt skulle vara överens med Västerås (muntligt eller skriftligt) torde det gälla spel i hockeyAllsvenskan, varför det finns anledning att dementera innan man faktiskt vet i vilken division Västerås spelar i kommande säsong.

* * *

Men enligt Lucas själv alltså bara rykten, bloggen sätter dock utifrån de uppgifter vi fått sedan tidigare minst ett par guldpengar på att det trots denna dementi blir spel i VIK Västerås förutsatt att de nu klarar kvalet. Annars kan det säkert bli en tvist som sagt.

Framtiden lär visa vad som händer och i vilken tröja Sandström spelar i kommande säsong.

2 thoughts on “#28 Sandström dementerar VIK Västerås

 • 4 april, 2017 kl. 07:10
  Permalänk

  Jag gillar Sandström och skulle tycka det var tråkigt om han inte fortsatte. Blev väl lite fel inför förra säsongen när han, som jag upplevde det fick ett ”skambud” av DJ som han av någon anledning tvingas ta.

  Om han redan då var påtänkt för VIK kan jag tänka mig att pengarna redan var mer eller mindre slut pga dyra kontrakt och resterande pengar var tvungen att spridas ut för att få ihop ett lag. Deras gamla sportchef var ju ett ekonomiskt geni som tog en lägre kostnad första året, när pengarna var slut och gärna i slutet av säsongen, för att betala dyrt andra och ev tredje säsongen. Det är ju det vi ser svallvågorna efter i dag.

  Endast ett mirakel kommer rädda VIK som det ser ut nu. Inget annat än full pott kommer hjälpa. Känns inte möjligt. Kanske det är bättre att få städa ut och börja om. Varför inte med TJ och DJ vid rodret?

  Svar
 • 5 april, 2017 kl. 00:00
  Permalänk

  Instämmer i att det nog kräver ett mirakel för VIK att hålla sig kvar. Lucas är min absoluta favoritspelare i löven sedan någon säsong tillbaka då han satte GVG gång på gång och även visar motståndarna var skåpet ska stå. Även om han kanske hade mer konkurrens denna säsong hoppas jag verkligen att han kritar på för en fortsättning. Han är en given del av stommen för kommande säsonger!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: