#26 Boströms vara eller icke vara..?

#26 Linus ”Local Hero” Boström som i en intervju i säsongsinledningen till bloggen (länk) meddelade att han sökte kontrakt innan septembers utgång om han inte skulle satsa fullt ut på studierna fick återigen sin chans i Björklöven då flera spelare var skadade och har därefter spelat under premissen ”månad för månad” och hela tiden verkligen levererat.

Linus har alltså verkligen gått från klarhet till klarhet och så här långt på sina 26 matcher noterats för 11 poäng (5+6), 11:29 min i speltid per match och är via +3 på det näst bäst i laget.

20161216_200856

#26 Boström har bl.a. bildat kedja med Cody och Hamill. Foto: Lövenbloggaren

Säsongens 11 poäng dessutom fem fler än vad den defensive Linus gjorde säsongen 13/14 på 13 matcher fler, eller bara en poäng mindre än vad bl.a. #91 Högberg producerat denna säsong på sina 29 matcher trots en speltid om 14:29 min/match och otaliga chanser i PP.

..just saying, sett till säsongen och hur den utvecklats helt självklart att förlänga med Linus Boström över säsongen och då förutsatt att han själv vill och kan utifrån sina studier.

Tyvärr är jag rädd att prestige, stolthet och annan djävla skit kan grusa denna förlängning men om man ser till prestation och verkstad en helt given förlängning. Detta dessutom oavsett att David spelar redan i kväll mot AIK och även möjligen Tobias snart är tillbaka. Om man ska se till prestation och värdera vad man faktiskt uträttat på isen så borde Linus helt klart bli kvar..

* * *

Jag kollade dock med Linus själv inför AIK och hur tankarna går, dels säsongen så här långt men även inför kvällens match:

Tjena Linus, tankar inför AIK? – Tjena, skönt med match igen såhär tätt in på efter ett par jobbiga matcher. Revanschlusten är stor så klart.

Din säsong så här långt rätt speciell med kontrakt månad för månad, men hur ser du på din insats.. bl.a. 11 p och +3 på 26 matcher? – Det har varit en speciell situation. Har varit lite upp och ner men tycker ändå att det gått helt ok. Jag gjorde comeback för att jag kände att jag har min bästa hockey kvar. Den känslan har jag fortfarande, att det finns mer att ta av. Hoppas kunna visa det.

Vi har via VK kunnat läsa (länk) att besked kommer i morgon efter matchen mot AIK, men hur gärna skulle du vilja fortsätta om det är upp till dig? – Det låter ju logiskt att det kommer ett besked efter AIK. Jag har faktiskt ingen aning, inte hört något sen jag skrev på förra månaden. Försöker fokusera på att hjälpa laget så mycket jag kan mot AIK så får vi se sen. Jag fortsätter gärna under rätt förutsättningar. Det kommer i så fall innebära att jag skjuter på min examen och då behöver jag en lösning även över nästa säsong. Bara resten av den här säsongen är inte aktuellt.

Det kan man förstå.. Men rent spelmässigt då, finns det någon enkel förklaring till att det nu ser ut som det gör? – Svårt att sätta fingret på. Västervik tycker jag inte att vi är riktigt där, det var riktigt pinsamt. Det vill jag aldrig vara med om igen. Har varit lite upp och ner även tidigare men jag tycker ändå att vi stämplat in och krigat även om inte spelet stämt.

SSK tycker jag inte är så katastrofal insats som resultatet visar. Vi får ett par mentalt jobbiga mål emot oss som gör att vi får jobba i uppförsbacke. Tycker ändå att arbetsinsatsen är där och att andra perioden är bra. Blir jobbigt när vi inte trycker dit lägena och ger dem ett par enkla.

Men ändå två gånger om 1-5 hemma i T3 Center och bli utbuade mot dels nykomlingen och nu senast jumbon, hur känner man då? – Så klart väldigt tungt, förstört julen för oss själva lite med de insatserna. Men det är något vi måste skaka av oss. Ny match mot AIK och chans till revansch.

Vad blir viktigast i kväll mot AIK? Dina nycklar för poäng? – Nycklar som jag ser det blir att hålla sig till grunderna och sätta stolthet i det. Undvika överambition då alla såklart vill revanschera sig.
Stort tack att du tog dig tid Linus.. Ge järnet i kväll! – Tack själv, det vet ni!
* * *
Fullt förståeligt att Linus själv måste se längre än till bara den här säsongen för en ev. fortsättning, men möjligen det kan ligga honom lite i fatet då vi inför kommande säsong redan har några på kontrakt och det känns som att det återigen delvis måste byggas om.
Nu tycker jag nog att Linus sett till den här säsongen verkligen visat att det finns mycket hockey kvar i den kroppen och är det dessutom som han säger att vi inte sett den bästa ännu ändå rätt klart, att under rätt förutsättningar, man borde skriva även för kommande säsong.
Så känner iaf jag, hur går dina egna tankar kring #12 Linus Boström och hans säsong så här långt? Fältet som vanligt fritt.

8 thoughts on “#26 Boströms vara eller icke vara..?

 • 28 december, 2016 kl. 16:36
  Permalänk

  #26?! Självklart en lösning som sträcker sig även över nästa säsong.

  Svar
 • 28 december, 2016 kl. 18:44
  Permalänk

  Boström är ingen framtida SHL spelare. Han har dock en bra attityd och spelar efter sin förmåga som är begränsad, räcker dock inte. Om han ska få stanna eller ej beror ju på vem som han ska bytas mot..n Johansson skulle jag kunna ta bort istället.
  Går inte att jämföra skills på Boström och Högberg.

  Svar
  • 28 december, 2016 kl. 20:43
   Permalänk

   Jag har aldrig påstått att Boström skulle vara en framtida SHL-spelare Den äldre, men jag tycker nog man iaf rätt snabbt vem eller vilka som gjort sitt den här säsongen och vilka som inte gjort. Jämförelsen mellan Boström och Högberg handlade inte om vem som möjligen får spela i SHL någon gång, den ena var värvad för att göra poäng och spelar i snitt ca tre min mer per match mot en som försäsongstränade på egen hand och får nöta i BP.. Att den senare då bara gjort en poäng mindre på tre färre matcher gentemot den förstnämnde säger så klart mest om den förstnämnde.

   Svar
   • 30 december, 2016 kl. 14:30
    Permalänk

    Tycker vi ska lyfta blicken och kolla lite längre än denna säsong och då har inte Boström en plats i ett allsvenskt lag, möjligen ett botten lag. Han har gjort det bra men är inte en man för uppgiften varken kort eller långsiktigt, tyvärr då han är en lokal förmåga.

    Svar
    • 30 december, 2016 kl. 19:10
     Permalänk

     Förstår inte vad lokal förmåga har med det att göra Den äldre.. Sedan tycker jag nog att Linus statistik talar för sig själv och att han definitivt håller i HockeyAllsvenskan. Jag ser iaf Linus som en viktig pusselbit i ett bygge och möjligen även för kommande säsong. Det handlar sammantaget om att sätt en trupp och genom några lokala, möjligen något billigare rollspelare tänker iaf jag att man kan frigöra lite cash för spetsen till den första femman..

     Svar
 • 28 december, 2016 kl. 18:51
  Permalänk

  Ge oss Boström…
  Han är förmodligen inte dyr men ger oss mycket. Bra lokala spelare ger oss hjärta…

  Svar
  • 28 december, 2016 kl. 20:45
   Permalänk

   Har ingen aning om vad Boström kostar Ellge, men jag håller med om att vi får lite hjärta.. eller inte så lite heller. Stort, och dessutom ett otroligt gröngult bultande.

   Svar
 • 29 december, 2016 kl. 11:06
  Permalänk

  Sympatisk kille, men ger inte laget något extra. Ges chans i förstalinan och mycket istid. Klart poängen trillar in ibland då. Vore bortkastad att byta honom mot Nicke eller någon annan, som normalt sett brukar leverera i betydligt tuffare kedjekombinationer.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: