#26 Alexanders Sundströms comeback

Innan transferfönstret stängdes i onsdags blev Alexander Sundström möjligen lite oväntat presenterat som ett nyförvärv inför slutpsurten. Efter sina skadebekymmer och därefter tre säsonger och numer back i Danmark var det inte många som såg honom komma tillbaka.

Apropå att flyga under radarn. När han dessutom numer ser sig som back (intervju) blev det än mer intressant att han direkt tog Nickes plats som center i förstalinan i bortamötet med MODO.

Men att vi fått tillbaka en riktig gröngul profil som har klubbhjärtat på rätt ställe kan vi nog vara rätt överens om.

Vi kan väl först kolla in statistiken från Alexanders comeback:

 • 18:11 min i istid (mest av alla gröngula forwards)
 • – poäng
 • +- 0
 • 59 % i tekningar (vann 10 av 17 och fick teka flest gånger)
 • 0 utv.min
 • 1 blockat skott
 • 1 skott på mål

Bloggens omdöme och tankar kring comebacken är att..

Alexander bara genom att först få förtroendet att utan en enda träning med laget få gå direkt in i förstalinan säger en hel del om Fagvervalls förhoppningar och tankar kring Sundström. När han sedan tog första teken skrek jag rätt ut. Det här kommer bli bra.

Sedan trodde jag inför på en lite försiktig matchning och möjligen lite spel i BP. Här fick han alltså i stället stort förtroende dels genom alla tekningar, men även då genom att direkt hoppa in i första PP-uppställningen. När nu den uppställningen både gjorde 1-0 och i upptakten på andra 3-0 tycker jag att Alexander i allra högsta grad bidrog även om han hamnade utanför protokollet.

Sedan dessutom en lite jobbig spelare som var lite allmänt jobbig, lite härligt småful och sett till matchen väldigt svårt att första att de bara kunde räkna till fyra tacklingar på hela matchen. De räknade väl på lilla kulramen så de kom inte längre. Jag tyckte även att Sundström bidrog på ett bra sätt i det fysiska spelet.

Även om Sundström hamnade utanför vår liga i eftersnacket, en riktigt bra comeback och sett till första matchen förstår jag verkligen att man ville ha hem honom igen. Och utöver som motor i förstalinan dessutom ett alternativ som back, näe snacka om att bli riktigt positivt överraskad för en gångs skull.

Nästa chans att se comebackande centern #26 Alexander Sundström och en riktig kulturbärare i den gröngula Löven-tröjan är på måndag i hemmamötet med BIK Karlskoga.

Har du ännu inte köpt biljett kan du göra det HÄR.

Vad tänkte du själv efter matchen mot MODO kring Alexanders comeback? Fältet som vanligt fritt..

4 thoughts on “#26 Alexanders Sundströms comeback

 • 18 februari, 2017 kl. 12:22
  Permalänk

  Spelade Susse under Fagervalls förra period i Lövens bås?

  Svar
  • 18 februari, 2017 kl. 12:30
   Permalänk

   Japp det gjorde han….Löven hade ett riktigt bra lag då…var väl ganska nära att gå upp?

   Svar
 • 18 februari, 2017 kl. 12:28
  Permalänk

  Spelar Löven som igår vid ett ev. neg.kval så kommer man spela kalsongerna av sina motståndare. Problemet är att jag är rädd för att man inte kommer hålla den nivån p.g.a utgående kontrakt…ej 100% löven hjärta o.s.v. Alexander kommer vara guld värd om vi hamnar där! Linus Boström hade inte varit en fel förstärkning heller…där hade man vetat vad man får. Ska bli spännande att se hur man följer upp det här nu mot Karlskoga! Vad är det som inte gör att det funkar hemma? Pressen….klarar man inte av att vara spelförande? Kör nu Löven!!!!!!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: