24 timmar kvar!

Av vadå tänker du..? Ja, nu är det bara ett dygn eller 24 timmar kvar till transferfönstret stänger för denna säsong i morgon fredag den 15 februari. Klockan tickar och har ni inte noterat det så har vi en nedräknare här på bloggen.

Bloggen har tidigare både genom inläggen ”Någonting måste hända!” som ”När är råttet mågat?” gett sina tankar.. så här långt sedan dessa har vi i dag fått till en förändring när Erik Rainersson (fw) lämnat för Pite ÅC och i backen Isak Ahrling gått i motsatt riktning. Vi får väl se ifall vi får anledning att återkomma kring någon eller några fler nyheter framöver.

Här kan och ska man nog dessutom lägga in aspekten att vi just nu har några upp poäng upp till slutspel och en något skönare marginal ned till negativt kval, säsongen kan ta slut redan den 8:e mars.. nu alltså i så fall blott bara sju matcher kvar, vi kanske borde spara degen till kommande säsong i stället?

Det är då bloggens gemensamma uppfattning att vi spar degen och låter Kenttä jobba med så mycket som möjligt till kommande säsong. Möjligen om han hinner presenteras i morgon och att vi på sätt skulle hinna testa några från ex.vis HockeyEttan under de då kvarvarande matcherna av säsongen. Men att lägga krut för att spetsa etc. känns ärligt rätt så bortkastat i det här läget.

Tidigare kunde vi läsa detta från Björklövens VD Anders Blomberg och det visar ju om inte annat att klubben verkligen jagade spets. Men sanningen är nog även att dels marknaden vad bloggen förstått är riktig tunn just nu, garanterat fler lag som både vill se bredd som spets i sina lag och sedan är nog inte alltid Björklöven det allra hetaste alternativet. Där kanske vi fans överskattar Lövens attraktionskraft en aning. Lägg därtill en så här långt rätt tuff sportslig säsong med krävande fans.

Därtill har klubbens starke man Joakim Fagervall i olika intervjuer pratat om att det är svårt locka spelare till klubben. Låter dels märkligt, men även om man har svårt att locka är knappast kommentarer likt dessa som gör klubben till ett mer attraktivare alternativ.

Det lär vi får återkomma till framöver..

Vad har då hänt hos de övriga lagen i ligan?

AIK

Plockade tidigare in backen Brian Cooper från Milwaukee Admirals.

Inget nytt sedan senaste uppdateringen.

Almtuna IS

Nya kontrakt med backen Stefan Lassen och fw Tobias Liljendahl och man har även plockat in forwarden Sebastian Frantz från Kenai River Brown Bears.

Inget nytt sedan senaste uppdateringen.

BIK Karlskoga

Har släppt Victor Ekarv och tillfälligt nu lånat in Linus Lindström från norra Västerbotten och bröderna Marklunds. Därefter plockade man även in forwarden Tor Immo från Leksand.

Sedan sist har man även plockat in backen Alexander Anderberg från Mariestad BOiS.

HC Vita Hästen

Har lånat in Jesper Emanuelsson från Frölunda. Lånet gäller tills vidare.

Sedan sist har man även lånat in målvakten Jonatan Frykholm från Kumla HC.

IK Oskarshamn

Sedan tidigare nya kontrakt med backen Jaeden Martin Lassen och fw Markus Modigs.

Sedan sist har man även lånat in målvakten Henrik Edström från Borlänge HF.

IK Pantern

Plockade in Björn Svensson som kom från Zagreb och därefter nya kontrakt med backen Oliver Joakim Larsen och fw Nick Olesen och Villiam Haag. Därtill lånar man ut backen Ruben Rampazzo till Helsingborgs HC.

Sedan sist har man släppt fw Andreas Heier till Vålerenga och även lånat in målvakten David Elmgren från HC Dalen.

Karlskrona HK

Lånade tidigare ut fw Johan Schreiber till Kallinge/Ronneby och presenterade ett nyförvärv i fw Hannes Johansson som bröt sitt kontrakt med Tingsryd.

Inget nytt sedan senaste uppdateringen.

Leksands IF

Släppte under veckan forwarden Tor Immo till konkurrenten BIK Karlskoga, presenterade dock i dag fredag backen Kevin Schulze från Västerviks IK.

Sedan sist nytt kontrakt med backen August Berg, från de egna leden.

MODO Hockey

Sedan tidigare har man släppt fw Ludvig Elvenes till Tingsryd och därefter förlängt kontraktet med talangfulle forwarden Linus Pettersson, däremot klart att sportchef Micke Sundlöf lämnar efter säsongen.

Sedan sist klart att fw Johan Eriksson lämnar för Villacher SV.

SSK

Sedan tidigare hade man förlängt kontraktet med forwarden Måns Lindbäck.

Sedan sist klart att man lånar in målvakten Isak Wallin från Mora IK och samtidigt har man släppt fw Lindsay Sparks.

Tingsryds AIF

Lånade först ut fw Hampus Melén till Kallinge/Ronneby och släppte enligt ovan fw Hannes Johansson till KHK.

Sedan tidigare har man även plockat in fw Ludvig Elvenes från MODO Hockey, man valde samtidigt att inte förlänga kontraktet med backen Brenden Miller. Dessutom har man lånat ut målvakten Tex Williamsson till Frölunda samt fw Robin Vernström Palmqvist till Tyringe SoSS. Man tappade därefter backen Brendan Miller till Florida Everblades.

Sedan sist klart att man lånar in backen Rasmus Sörgardt från Väsby IK.

Västerviks IK

Sedan tidigare nytt kontrakt med backen Erik Ullman.

Sedan sist då alltså klart att man släppt backen Kevin Schulze till konkurrenten Leksand.

Lite märkligt ändå med Västervik, tidigare under säsongen Mingoia till Rögle och därefter då Schulze till konkurrenten Leksand. Bara ekonomi eller?

Inget nytt sedan senaste uppdateringen.

Västerås IK

Sedan tidigare då nytt kontrakt med lagkaptenen och ”mr VIK” Fredrik Johansson, Fredrik nöjde sig inte med 13 säsonger i den svartgula tröjan. Stort.

Sedan sist klart att man plockar in fw Anton Svensson från Köping HC.

*

Under dagen har då även vårt eget Björklöven agerat då man i en träjd släppt fw Erik Rainersson till Piteå HC och samtidigt har backen Isak Ahrling gått i motsatt riktning och återvänt.

*

Hursom nu alltså bara ett dygn eller 24 timmar kvar innan transferstopp för denna säsong. Bör vi ens hoppas på någon eller några till, frågan är i så fall bara vem eller vilka?

Eller bör vi i stället som bloggen tycker spara på degen..?!

Kommentar, tankar.. Fältet som vanligen tämligen fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “24 timmar kvar!

  • 15 februari, 2019 kl. 14:31
    Permalänk

    Vem/vilka har hand om eventuella nyförvärv denna sista dag innan transferfönstret stänger? Fagervall kan väl knappast sitta upptagen hela dagen med eventuella förhandlingar/kontakter med tanke på att det är en viktig match ikväll. Eller är det helt enkelt så att man mer eller mindre gett upp förhoppningarna om framgångsrikt kval framöver? Självklart så måste ju laget förstärkas ifall man nu har några förhoppningar om framgångar i ett eventuellt kval.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: