Tankar kring lagbygget

Läste på Lövenbloggaren igår ett kortare snack med sportchef Daniel Johansson, där han väl inte gav mer än han brukar, men det fick mig att tänka, fundera och givetvis tycka till.

20249554249_7034c5b213_b

Är #14 Isak Stenlund Ädelgran en av de som fått kontraktsförslag av Björklöven?. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Han säger fullt logiskt att man har ett par platser kvar att fylla i truppen men vill inte uttala sig om enskilda namn, men tillägger att man har ett par kontraktsförslag ute. Tar vi det rent ordagrant så rör det sig om två. Vi vet att Isak Stenlund Ädelgran finns på Lövens radar liksom Oscar Fredriksson och att bägge bör ha fått kontraktsförslag. Skulle det då vara typ That´s it om de signar? Ja, typ. Om nu ingen av dessa tackat nej utan att det kommit ut. Det skulle då kunna stänga forwardssidan med 13 forwards. Samtidigt har det pratats om 14 och sen vet ju ingen om Kim Karlsson kommer till spel.

Tittar vi på backsidan så finns en plats vakant, men där har man inget kontraktsförslag ute. Det får ju maskineriet i huvudet att börja jobba. Avvaktar man likt ifjol eller finns inget av intresse ledigt på marknaden just nu eller gäller det klassiska ”Vi får se vad som dyker upp?” Problemet med det tänket är att bra spelare inte bara dyker upp. Niklas Lidström kommer inte uppkörandes i en hyrbil och säger ”-Här har ni mig”. Man måste jobba aktivt och helt enkelt bestämma sig vem man vill ha och jobbar efter det. Sen kan man ju ha Dennis Persson i åtanke och därför ligger lite lågt just nu. Trots allt har vi en mer eller mindre komplett trupp just nu. Kan alltid vara bra att ha någon plats ledig när SHL lagen rensar i leden. Tittar man på marknaden just nu så kunde Elias Granath vara ett namn, som det ju ryktades om ifjol, men som till slut valde danska Herning Blue Fox. I min bok SKA en försvarsgeneral in, inget annat.

Vem skulle du som läsare vilja se ta de två” sista” forwardsplatserna och den sista backplatsen? Skriv en kommentar…

 

7 thoughts on “Tankar kring lagbygget

 • 19 maj, 2016 kl. 16:35
  Permalänk

  Hutchings, Granath, Ädelost.

  Svar
 • 19 maj, 2016 kl. 16:59
  Permalänk

  Jag blir otroligt besviken om man inte landar en back till innan säsongen. Vi har ju gått in med 7 backar flera år och det har alltid visat sig vara korkat. Dessutom skriker truppen efter spets. Speciellt på backsidan. Jag har hela tiden känt lugnet och tyckt att truppen är helt ok, men om man inte tillför spets på de sista platserna så känns det rätt oroligt.

  Svar
 • 19 maj, 2016 kl. 17:12
  Permalänk

  Dennis persson vore ju guld. Sen in med huchings å Trotter!
  Lär ju dock inte hända. Då Fredriksson å ädelgran får duga. Sen vill ja inte ha en backgeneral. Finns ju Wikström, Pavel å även Emmerdahl. Vill ha spetsback! Måste ju finnas lite cash kvar. In med en back som kan göra 30-40 poäng. Å jävligt bra uppspel.

  Svar
 • 20 maj, 2016 kl. 06:48
  Permalänk

  Hutchings kanske men Trotter är nog inte den spelare som vi
  ska värva som spets.Det måste in mer power och kämpaglöd.
  Trotter lär vara dyr också.Hellre då två bra spelare

  Svar
 • 20 maj, 2016 kl. 07:29
  Permalänk

  Tycker def att Markus Björk ska få chansen, verkade haft en fin fjolårssäsong.

  Svar
 • 20 maj, 2016 kl. 08:55
  Permalänk

  Spets måste in, nån som kan måla match efter match typ Hutch! Sen gärna en bra offensiv back alá Jackman!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: