20 milj000 000ner?

20 miljoner!? Det  var sannerligen en summa som fick oss att häpna. Hammarstedt infriade verkligen sitt löfte om att det var pengar på g och att det dessutom var "big bucks". Att två veckor blev 3 månader gör i dag rätt mycket mindre, jag ser och märker en helt annan seriositet kring Löven och styrelsen i dag jämfört med tidigare generationer. Nu ges inga löften som inte hålls, de rätt stora pengarna tar man inte emot innan man har rent samvete och samtidigt är helt skuldfria och framförallt räknar man inte in något i budgeten och förbrukar det innan det finns på banken. Mhm.. eller hur Bedros och Mattias?

Nyhetsartiklarna fylls med kommentarer och givetvis ska det gnällas och klagas.. några typiska kommentarer har redan varit;

"Jaha, nu börjas det igen.."

– " Snacka om att kasta pengar i sjön, tyvärr…"

– " men nog är det väl bortkastade pengar i alla fall. Det måste finnas bättre ställen i Umeå där 20 millar gör bättre av sig."

…eller som den här.. "Som förälder undrar jag när någon mindre klubb som jobbar för bra ungdomsidrott ska få denna typ sponsring (och inte för att betala av sina skulder)?!?!?!"

Den senaste kommentaren innehåller ju en rad fel. För det första jobbar även Björklöven för och med ungdomar och deras idrott, för det andra är det numera ett skuldfritt Björklöven som tar emot dessa pengar i en form av kombination av sponsring, aktieköp och gåva och sedan är det väl inte så svårt varför som Hammarstedt/Olsson uttrycker det.. "regionens absolut bästa varumärke" får dessa pengar? Olsson ser ju så klart potential i Björklöven, Björklöven är kultur och 2014 när Umeå är hela europas kulturhuvudstad och samtliga dessa pengar kommit Björklöven godo vill så klart Krister att föreningen etablerat sig på en högre nivå. Varför?

Krister och Baltic sysslar med fastigheter, Umeå behöver en ny och riktig Arena och en Arena behöver Björklöven på minst allsvensk nivå. Svårare än så är det inte och som någon uttrycker det påstå att det finns baktankar.. hur tänker man då? Krister Olsson/Baltic ger ju inte Bertil Hammarstedt pengar för goodwill eller för att vara hygglig alternativt kompensera för de tidigare uteblivna pengarna. För det första är det här för Baltic och Krister rätt små pengar, sedan vill han så klart på sikt ha än bättre avkastning på sina pengar. Han satsar helt enkelt där han tro sig få bäst avkastning eller valuta.. Simple as that.

Sedan kan allt helt enkel sammanfattas: Umeå – en del av Björklöven..

 

 

 

 

 

 

0 thoughts on “20 milj000 000ner?

 • 28 september, 2011 kl. 12:31
  Permalänk

  Va gött! njuter för fullt på jobbet. Bästa dagen på länge.

  Svar
 • 28 september, 2011 kl. 17:01
  Permalänk

  Tidigare fick vi veta att juniorverksamhetens kostnader säkerställts ett antal år framöver via sponsorer som skulle tillkännage sig senare. Ingår dessa 20 miljoner i den satsningen, eller är detta helt nya pengar ”fristående” från pengarna man fått in för juniorverksamheten?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: