2 tacklingar i en hockeymatch, vilka proportioner får det egentligen ta?

Idrott är på liv och död brukar man säga, men man får väl ändå förihelvette ta det för vad det är?’

Ingen har missat att såväl Rahimi som Hellström blivit avstängda fyra respektive tre matcher för sina tacklingar i den andra finalen mot Timrå. Ni kan se tacklingarna på HockeyAllsvenskan.se och nedan den från Hellström

Både Daniel och Acke är två fysiska backar som har som sitt signum att spela fysiskt, men jag upplever dem båda som väldigt ärliga och juste i sitt spel. Det finns garanterat ingen avsikt att skada någon spelare, detta helt oavsett att det nu råkar vara en final mellan Timrå IK och Björklöven. Sedan går det fort ute på isen och en tackling med rätt intentioner kan sluta olyckligt sett till att en motståndare inte är helt i balans eller försöker undkomma en tackling vilket tyvärr kan få olyckliga konsekvenser.

Sajten Löven4Ever lider verkligen med Timrås #94 Sebastian Hartmann som olyckligen skadades i den andra finalen, vi hoppas verkligen du tillfrisknar så snart som möjligt även om vi förstår att det är otroligt tråkigt att du skadas i slutet på säsongen när allt verkligen ska avgöras.

Men varken tacklingen från Rahimi eller den från Hellström går iaf ut på att skada spelare, båda vill spela fysiskt och ibland blir det tyvärr en väl tuff tackling eller som i fallet med Hartman en väldigt olycklig skada.

Men det som händer därefter i sociala medier, på forum etc. eller att spelarna ska känna sig otrygga när maskerade figurer uppträder hotfullt vid spelarbussen. Då har det väl ändå gått för långt.. eller?

Bra att både Timrå IK och därefter Björklöven uppmanat till lugn i denna finalserie, men ska det helt ärligt behövas? Vart har vi 2021 hamnat?

Idrott må vara på liv och död, jag har själv följt Löven sedan tidigt 1980.. oavsett hur ful jag hade tyckt att tacklingen från Rahimi eller Hellström än varit får man väl sätta det i någon slags proportion. Jag kan på uppstads och väldigt snabbt räkna upp ett antal tacklingar under säsongen där det varit tvärtom, med effekten bl.a. hjärnskakning. Jag hade av den anledningen vare dig maskerat mig för att skrämmas vid Timrås buss eller sätta mig vid datorn för att genom olika inlägg utdela direkta dödshot eller skriva nåt rasistiskt.

Då har det tyvärr gått helt över styr och långt bort om alla gränser.

Låt idrott fortsätta gärna vara på ”liv och död”, men gör det lite med glimten i ögat och låt kärleken till det egna laget vara det främsta.. fortsätt gärna visa #derättafärgerna..

Kommentarer, reflektioner eller tankar.. fältet som vanligt rätt fritt.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet.

7 thoughts on “2 tacklingar i en hockeymatch, vilka proportioner får det egentligen ta?

 • 21 april, 2021 kl. 22:34
  Permalänk

  Temperaturen på den här finalserien har nått en mycket hög nivå.
  Skador är aldrig roliga att se.
  Hockeyn idag går fruktansvärt fort.
  Spelare hinner ”nästan” undan,spelare hinner nästan stanna.Spelare hinner inte titta upp,titta bakåt,åt sidan osv.I dom situationerna ser det inte sjyst ut.
  Men att tro att spelarna vill skada någon,då går man för långt,anser jag.
  Hur man ska få bort skadorna vet jag inte.
  Har för lite kunskap för det.
  Men att reagera med hot,rasism,konspirationer,allmänt bullshit i sociala medier,är inte OK för mig.
  Att VUXNA personer går ut och ”pudlar” strax efter,får mig att vilja kräkas….
  Att klubbledningar känner sig tvugna att gå ut och lugna sina fans,dom flesta VUXNA,är endast generande för hockeyn.
  Och för sport i största allmänhet.
  Sociala medier läses av även yngre fans.
  Är det sånt här VUXNA fans ska föra vidare till dom??
  Skärpning!!!!

  Svar
 • 22 april, 2021 kl. 08:49
  Permalänk

  Absolut har stämningen gått för långt från alla håll! , hot är aldrig okej, däremot uppviglar ni nu också då vissa saker har klarnat vilket ni inte lyfter fram.
  -Personerna som maskerade hotade bussen var personer med munskydd (vilket krävs om man ska åka buss) som varit på matchen som var förbannade men som aldrig hotade bussen eller någon annan, de hade munskydd och ansågs då ha maskerat sig, finns vittnen.
  -Hoten mot Rahimi och wallsson var Hartmans pappa som var förbannad över att Rahimi kan ha sabbat hans sons karriär, och wallsson står och indirekt anklagar honom för att filma, då tror jag de flesta pappor hade gått för långt. Men hot är så klart inte acceptabelt.
  – Hellströms tackling har inte uppsåt att skada det har dock rahimis, hans ben har inte där att göra, han kommer från annat håll och att då vända ut benet åt det hållet är fullt medvetet.
  – Wallssons beteende i intervjun med cmore är ett lågvattenmärke utan dess like och kanske det största bekymret, hans agerande är att uppvigla till hat och dålig stämning, han är en skam för tränarkåren. Och kentää borde ta sitt ansvar och markera att man agerar inte så i lövens namn.
  Vi kan dock räkna med att resterande matcher inte kommer bli vackra, hämnd och idiotskap kommer fortsätta prägla denna serie, och finalen kommer gå till historien som den smutsigaste någonsin tack vare en period som resultatmässigt över.
  Självklart ursäktar inte det supportrars beteende, men hade wallsson agerat så som en tränare borde och bett samtliga om ursäkt för hur matchen blev så hade det inte blivit lika galet som det är nu.
  Wallsson bär det största ansvaret i detta inte Rahimi eller Hellström och här borde kentää och löven agera!

  Svar
  • 22 april, 2021 kl. 12:13
   Permalänk

   Människor som hotar andra bär det största ansvaret. Faktiskt ganska sorgligt att du försöker förminska rena dödshot. Det finns hur många tränare och spelare som helst som inte bett om ursäkt efter en match där fula incidenter inträffat. Det rättfärdigar inte alls att någon filur sen dödshotar inblandade personer. För att vara ”neutral”, så måste jag säga att du väldigt enögt lägger skulden på vissa, samtidigt som du försöker förklara bort allvarliga saker som dödshot.

   Svar
  • 22 april, 2021 kl. 20:30
   Permalänk

   Hur många tränare har du hört bett om ursäkt för tex Plants hjärnskakningar?

   Svar
  • 22 april, 2021 kl. 23:53
   Permalänk

   Efter en tid av reflektion av ditt inlägg ”neutral”,så skulle jag vilja klargöra ett par saker.
   Tacklingarna var inte snygga.Punkt.
   Märk väl,8(åtta) domarögon såg inte Hellströms tackling som straffbar under spelet.
   Sen skulle jag vilja att du utvecklade varför ett lags kapten ska komma på iden,att sätta sitt lag i skiten,med en,vad du anser,med vilja gjord tackling,så att kaptenen i laget drar på sig 5 min + match?Och detta enligt dig,med berått mod???Och detta i en finalserie!!??!!
   Nåväl,din åsikt…..
   Vad det gäller hoten som framkom i sociala medel av en anhörig till spelaren,så bör ett par saker klargöras.
   Givetvis så blir man upprörd som fan när någon närstående gör illa sig.Men,det finns gränser…..Och då menar jag vad som är acceptabelt.
   Denna person,är i mina ögon ingen amatör i sammanhanget.Som flerårig aktiv inom ishockeyn,bl a i Almtuna,så tvivlar jag starkt på att det är den värsta tacklingen han har beskådat.
   Han borde vara fullständigt medveten om att skador finns inom denna sport.
   Och att man går och i affekt vräker ur sig horribla ting i media,för att någon timme senare ” pudla” och ångrar ordvalen,men knappast meddelandet….Vad säger det???

   Svar
 • 22 april, 2021 kl. 12:01
  Permalänk

  Vi får se om löven överhuvtaget får ett lag på plan nu om flera spelare har fått corona. Jag hade själv covid och även om det långt ifrån va den allvarligaste formen och jag inte jämför mig med vältränade hockeyspelare…. jag va ju inte tip top om man säger så…..och det satt i länge ….Nu med 2 spelare avstängda dessutom är läget långt ifrån bra för löven…Jag hoppas dom orkar genomföra finalserien så det blir ett sportsligt avslut

  Svar
 • 22 april, 2021 kl. 12:16
  Permalänk

  Neutral. Så du menar att Rahimi medvetet är ute efter att ska? Då måste det vara nåt allvarligt fel på dig.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: