2 min med Fahlman!!

Löven4ever fortsätter på den inslagna vägen intervjuar mer än gärna spännande personer på eller runt isen som har något vettigt att säga. Näste man till rakning eller person till båset blir hockeyexperten ock krönikören Jonas Fahlman. Han berättar bl.a. han är oerhört taggad inför OS, att Luleå kommer missa slutspel och att såväl AIK som Leksand har bra chanser att avancera.

Hockeyexpert och krönikör på hockeykanalen, taggad inför det kommande OS?
– Oerhört. Det här blir hur stort som helst.

Vad tycker du om Sveriges trupp, vad tror du om lagets chanser och varför kommer det att gå som du tror?

 
– Bättre spets än många verkar tycka, men frågetecken för bredden. Sverige har chansen att försvara titeln. Återkommer med närmare tips & tankar i krönika på hockeykanalen.se.

Bättre koll på Elitserien än Allsvenskan kan vi tro. Vad tänker du spontant kring årets Elitserie och vilka lag tror du går till slutspel respektive får kämpa för sin existens i kvalserien?

– Elitserien är bra. Kul med många juniorer som får och tar chansen på olika håll. Jämna streckstrider höjer tempen. Modo har bra chans att studsa upp på slutspelsplats, på Luleås bekostnad. Södertälje kommer att fortsätta kriga till sista blodsdroppen, men kommer inte att räcka till för att passera Timrå och slippa kvalserien.

Hur väl följer du Allsvenskan och vilka lag tror du går direkt till Kvalserien och tar sig dit via playoff?

– Följer Allsvenskan väl, om än inte lika intensivt som Elitserien. Allsvenskan är också en mycket intressant serie med många anrika lag och har fått en kvalitetshöjning sedan serien krymptes med två lag. Leksand, AIK och Malmö direkt till kvalserien. Mora till kvalserien via playoff.

Vilka av dessa lag tror du pallar trycket och kvalificerar sig för Elitserien 2010/2011 och varför är det just dessa lag?

– Både Leksand och AIK har jätteläge att gå upp i år. För Leksand handlar det om att lyckas vara bäst när det gäller för en gångs skull, men laget och spelet är byggt för att det ska bli så i år. För AIK handlar det om att inte vara nöjt med att bara vara i kvalserien och lägga KHL åt sidan – då kan det gå vägen. Även om SSK nu ser starkt ut.

Som Lövenfan kan vi inte annat än beklaga oss över en miserabel säsong, vad har du för tankar och kommentarer till vår säsong?

– Löven hade ett utgångsläge som ett lag utanför playoff. Men att det skulle gå så här dåligt är förstås en besvikelse. Laget känns felbyggt, utan någon genuin kärna och saknar kontinuitet. Om inte Löven fattar hur illa ute laget faktiskt är kan det mycket väl bli negativt kval – och till och med nedflyttning.

Vilka lag tror du vi kommer att ha efter oss i tabellen och tror du vi pallar ett eventuellt kval mot hungriga DIV1-lag?

– Oskarshamn. Förmodligen Troja, även om de vaknat till liv lite på slutet. Kvalet blir läskigt för de allsvenska lagen. Alla topplagen i ettan har några vassa spelare och allt att vinna.

På fredag lirar vi borta mot Örebro, hur tro det kommer att gå och varför?

– Torsk. Det har gått så mycket utför att Löven inte ens är favorit när de möter en nykomling.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: