2-1 till MODO i Fjällräven Center

Björklöven föll till sist borta mot MODO nere i Fjällräven Center med 2-1 efter periodsiffrorna 0-0,1-0,1-1. Löven kom till spel med #35 Ollikainen i kassen och bl.a. juniorbacken #5 Hampus Falk medan man vilade #24 Banwell och #22 Johansson utöver skadade #86 Wargh och #10 Thörnberg.

Efter den första perioden i Fjällräven Center stod det 0-0 efter 4-6 i skott. En ganska intetsägande period rent hockeymässigt och det luktade alltjämt försäsong. Modo inledde bäst, men Löven spelade sig in och efterhand var det faktiskt Björklöven som hade den bästa strukturen på spelet och till sist vann perioden på poäng totalt sett.

I period 2 tog hemmalaget MODO ledningen med 1-0 efter mål av nyutnämnde lagkaptenen Byron Ritchtie som styrde in skottet/passningen från Bill Thomas med endast 39 sek kvar av perioden. Annars en period där det faktiskt var gästerna som hade mer och det lite bättre spelet. Björklöven vann skotten med 9-6. Men fortfarande försäsong och även om vi hade någon situation från #28 Lucas Sandström vid MODO´s kasse känns det lite väl försäsong och luktar på tok för lite känslor.

I inledningen av sista perioden kvitterar Löven efter mål av Jon Palmebjörk som assisterad av Lucas Sandström och Rasmus Edström efter en snabb spelvändning sätter ett fint direktskott. Även om matchen är jämn och möjligen den tredje tippar över något till MODO´s fördel dröjer det till 11.32 innan Linus Sandin får stå ensam framför #35 Ollikainen och till sist lyfta in en retur. Efter det en gröngul forcering som vid flera tillfällen hade eller borde ha kunna ge mer slutar det det till sist med en uddamålstorsk. Det spelade heller ingen roll att vi på slutet spelade 6-5 då #35 Ollikainen lämnat buren.

Återigen står vi upp bra mot ett SHL-lag.. möjligen att MODO i tredje känns tyngre, snabbare och att deras rutin tar ut sin klass eller makt. Men på kort tid har TJ och ass. coach Åkerblom både hittat formationer och ett spel som det kommer att bli mycket intressant att se i vinter.

Just ja, klackkampen på knock out till gästande Green Devils så klart.. men det var väl rätt givet?! Vi gröngula finns överallt och vi är rätt många.. inte sant?

GD 150821

 

 

 

3 thoughts on “2-1 till MODO i Fjällräven Center

 • 21 augusti, 2015 kl. 22:34
  Permalänk

  Är ganska säker på att servar Sandström som assisterade till Lövens mål.

  Svar
  • 21 augusti, 2015 kl. 23:24
   Permalänk

   Du har helt rätt och numera ändrat. Inte lätt att se från datorn.

   Svar
 • 21 augusti, 2015 kl. 22:35
  Permalänk

  Ska stå: det var(inte servar) 🙂

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: