#18 Ottosson: – Hoppas på ett djäkla drag!

Inför kvällens möte med MODO Hockey inför ett fullsatt Fjällräven Center kollade jag i går läget med Björklövens center #18 Axel Ottosson, dels tankarna efter matchen mot Vita hästen men då även inför festen i kväll och den gröngula invasionen.modo-vs-loven

Hej Axel, hur är läget inför matchen mot MODO? – Tjena! Det är bara bra och ska bli en väldigt rolig match.

Ni vann nu senast med 6-2 hemma mot Vita Hästen, även om själva spelet kanske lämnade mer att önska. Hur tänker du kring den senaste matchen? – Ja, vi är väl inte riktigt nöjda med vårat spel men skönt att vinna och vi ska finslipa på några detaljer tills i kväll så ska de nog bli bra.

Även om det varit några matcher där vi kanske inte riktig ”varit där” har poängen trillat in på ett bra sätt efter tränarbytet. Vad tycker du spontant bytet haft för effekt och vilka ser du som de största skillnaderna i ett spel?

– Ja precis, men det är en styrka att kunna vinna såna matcher med då man inte kommer spela på 100% varje match. Vi är väl lite friare i våra roller och får spela ut mer i vissa situationer sen har vi fått lite mer självförtroende och börjat vinna matcher.

..och hur tänker du kring din egen insats så här långt? – Min egen insats har väl varit helt okej men känner att jag har mer att ge och kan bidra ännu mer. Började sådär som hela laget och efter det gick det bra och nu på slutet är jag inte riktigt nöjd men huvudsaken är att laget vinner!

Sedan tänker jag att det kanske varit väl mycket skiften i kedjorna, visserligen pga. av skador etc. då blir de mer tvingande, men hur ser du på att det ofta är nya kedjekamrater och möjligen lite svårt att hinna hitta kemi och spela ihop enheterna? – Vi har haft otur med skadorna och det är klart de blir mycket byten i kedjorna då. Det tar sin tid att få ihop det och man måste ge det några matcher och träningar. Men alla har anpassat sig bra och det har fungerat hittills.

Men nu blickar vi framåt.. ni har mött MODO hemma i T3 Center där de vann med 5-3, men fanns det nåt från den matchen att ta med till ert kommande möte? – Vi tar väl med oss lite hur dom spelade men fokuserar mest på vårat spel och vad vi ska göra för att vinna matchen.

Även då lapp på luckan, det ska även nu bli mycket folk i kväll i Fjällräven Center med många gröngula på läktarna. Hur mycket mer inspirerande är det att spela inför utsålt hus jämfört med ex.vis ca 600 i ett ödsligt Malmö Isstadion? – Ja, riktigt kul! Alltid roligt med mycket folk på läktaren, det blir nog väldigt bra drag och kommer kännas extra kul att spela en sån match!

..och hur speciellt känns det för dig att möta just MODO då du spelat fyra säsonger i klubben och bl.a. med x spelare från i fjol?

– Ja, de är klart det är speciellt att möta Modo, men ska försöka att inte tänka så mycket på det utan fokusera på mitt istället!

Vilka ser du som nycklarna inför matchen och vad blir allra viktigast för ett bra resultat och helst alla tre poängen? – Vi måste spela vårt spel och fullfölja det till 100% så kommer det nog gå bra. Så gör vi det i 60 minuter och är bra i specialteams så kommer vi vinna.

..och vad har du för passning till alla gröngula fans som i kväll kommer vara på plats i Fjällräven Center? – Hoppas det blir ett jäkla drag och att dom visar varför dom är Sveriges bästa fans!

Stort tack att du tog dig tid Axel och riktigt lycka till i kväll mot MODO! – Inga problem, kul att ni hörde av er.

* * *

Snart ett Försnack, men redan i eftermiddag en ny intervju inför matchen på temat Green Connection. Kvällens match väldigt speciell på så många sätt, vore ruggigt skönt med revansch från förra mötet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: