17 utflugna juniorer

Ibland pratar man om juniorerna som vår framtid i representationslaget, vi vet sedan tidigare att tyvärr är det allt för många spelare som lämnar stan och klubben då vårt J20 inte spelar i Superelit.

I dag tänkte jag att vi kan väl först kolla in hur många juniorer från Umeå och vårt närområde som den här säsongen spelar i och representerar andra klubbar. Och då har jag kollat hos SHL-lagen..

Megazone

Luleå HF

J20

J18

MODO

J20

J18

Marklunds AIF

J20

Johan Löf / AXELLÖF#16 LEJ under en match tidigare under säsongen. Arkivfoto:AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Jag tyckte det var mycket intressant och helt klart ett steg i rätt riktning då vi plockade hem #16 Lukas Ekeståhl Jonsson till den här säsongen och även gav #11 Gustav Grundström chansen att spela till sig ett kontrakt via en try out. Sedan hoppas jag så klart på än fler till kommande säsong. Den här säsongen alltför få ”egna” spelare i laget och på lite längre sikt helt nödvändigt med ett större lokalt och regionalt inslag även i vårt representationslag. Sett till uppställningen ovan finns det trots allt mycket eller rätt många att plocka av.

Om vi kollar in A-laget i dag faktiskt bara bröderna Ekeståhl Jonsson utöver nämnde Grundström samt #22 Johansson som vi kan räkna som ”egna” spelare i vårt lag. Annars är det som sagt spelare utifrån.

* * *

Sedan kanske vi borde återknyta till de tabeller jag hade i min The S´s Tuesday förra veckan. Sannerligen ingen munter läsning för oss fans då vi kollar in hur våra juniorlag spelat den här säsongen. Först J20, därefter J18 och till sist U16.

J20 160118När det gäller J20 har vi de tre senaste säsongerna antingen vunnit serien eller likt den här säsongen haft Piteå HC före oss i tabellen. Nästa match för vårt J20 blir lördag 30 januari då vi tar emot Östersunds IK hemma i T3 Center. Nedsläpp kl. 16:00.

J18 160118När det gäller J18 så missade man alltså att kvalificera sig till Allsvenskan (10 lag i Sverige) och i stället spelar man nu i en fortsättningsserie. Nästa match blir mot Örnsköldsvik HF i T3 Center på söndag den 24 januari kl. 14:15.

Nu kunde vi även läsa i/på VK under helgen att J18-tränarna (Mattias Lund och David Muzito-Bagenda) redan förra måndan lämnat sina uppdrag med omedelbar verkan. Enligt vad bloggen hört inte bara pga. de sportsliga resultaten som ligger bakom. Följande sa Mattias hursom till VK.

– Det är på grund av lite olika anledningar. Jag har väldigt mycket att göra vid sidan av hockeyn med företag och sådant. Sedan finns det andra anledningar också, men det får du fråga Björklöven om.

När det gäller U16 har vi följande aktuella tabell:

U16 160118Sett till de tre senaste säsongerna då vi slutat 1:a, 5:a och 1:a ser det på papperet rätt mycket ut att vi har 26 poäng upp till MODO. Nästa match för övrigt torsdag den 21 januari borta mot MODO och nästa match i Umeå Ishall B lördag den 30 januari kl. 16:45. Då tar vi emot Kiruna Ungdom/Kiruna IF.

Vi kommer väl ändå inte i från att juniorlagen presterat ovanligt dåligt på isen den här säsongen. Eller?

Megazone* * *

Hur ser du som läsare på våra juniorer? Fullt förståeligt att de lämnar då vårt J20 inte spelar Superelit, men visst tusan borde vi försöka hem någon eller några varje säsong. Så länge vi är kvar i HockeyAllsvenskan dessutom bra möjlighet att pröva på seniorhockey.

Fältet som vanligt fritt.

15 thoughts on “17 utflugna juniorer

 • 19 januari, 2016 kl. 08:27
  Permalänk

  ”Hemsk” läsning när man ser hur många som är utflugna, men samtlidigt så är det verkligheten………..Dessa spelare bör ligga till grund till föreningens representaions lag om 2-3 år nästa steg för Dalle bör vara prio att dessa individer kommer hem, och skapa ett representations lag med dessa individer så man får en stomme som fanns under 90-halva 00 med umeå spelare Hedda,Jäger,Hermansson,Bejegård,Staffan etc etc och då man värvade spets och inte bredd (Sacha/Leche etc etc) ,

  Svar
 • 19 januari, 2016 kl. 09:21
  Permalänk

  Det börjar ju finnas läge att plocka hem en rejäl backbesättning om vi vill ha de som har varit med ett tag:
  Erik Andersson
  Nils Andersson
  Kristofer Berglund
  Daniel Rahimi
  Alexander Hellström
  Maxim Matushkin
  Den dag vi får hem tre av dem och sätter ihop dem med några av våra juniorer så kommer vi inte behöva bekymra oss över vårt försvarsspel längre. Får hoppas att Lövens sportchef och annan ledning ringer dem en gång i månaden för att hålla kontakten!

  Svar
  • 19 januari, 2016 kl. 16:34
   Permalänk

   Var är Daniel Sondell nuförtiden? Han platsar också på denna lista.

   Svar
 • 19 januari, 2016 kl. 10:32
  Permalänk

  Brodd: Jag förstår att ditt inlägg är tänkt att mer fungera som en utopi än verklighet men synar man de spelare du listar kan man inte annat än dra på smilbanden:

  Erik Andersson: Har väl blivit något av en Judas-symbol hos Lövenfansen och lär aldrig sätta sin fot i T3-Arena igen.

  Nils Andersson: På väg uppåti karriären och gör sin första ”riktiga” säsong i SHL i år. Framtida landslagsspelare. Dessutom lär han vara påverkad av att hans storebror hyser agg mot Löven.

  Kristoffer Berglund: Har spelat i första- eller andra backpar i en rad SHL-klubbar och är superduperdyr (150.000 pix/mån). Mycket kvar att ge på absolut elitnivå i Sverige och lär hellre spela utomlands än för oss.

  Daniel Rahimi: Landslagsspelare, ’nuff said!

  Alexander Hellström: Lämnade Löven för att få spela på en högre nivå. Lär bli kvar där många år framöver.

  Maxim Matuschkin: Blev dissad av Löven för två säsonger sedan men var ändå sugen att komma hit förra säsongen, men blev dissad igen. Han lär knappast ha särskilt höga tankar om klubben och trivs nog rätt bra som firad klassback i idel HA-topplag (nu VIK). Annars den mest realistiska vävningen av de namn du listar.

  En spelare jag saknar på listan som skulle kunna vara en tänkbar värvning är Marcus Jonsson. Han harvar ju på i HA och har gjort det några år nu. Aspirerar visserligen på SHL nu med AIK men är han inte alltför rotad i Stockholm borde han kunna övertalas.

  Svar
  • 19 januari, 2016 kl. 17:43
   Permalänk

   Tror inte att det var menat som idag, men ett långsiktigt Björklöven måste slänga ut krokarna redan nu även om det dröjer några år. Och någonstans måste vi ju tagga ner kring Erik Andersson. Om han vill flytta hem till Umeå och spela hockey ska vi självklart ta emot honom! Sedan så ska vi långsiktigt ha hem hela gänget som Bodd skriver om!

   Svar
   • 20 januari, 2016 kl. 10:53
    Permalänk

    Vad gäller Erik så har han köpt ett hus i Umeå där han kommer flytta in i när barnen börjar skola, vilket betyder att han kommer lägga skridskorna på hyllan inom snar framtid.

    Svar
 • 19 januari, 2016 kl. 13:00
  Permalänk

  Äntligen ett vettigt inlägg i ”juniordebatten”. Folk verkar tro att Löven inte vill ge egna juniorer chansen. Grejen är bara den att våra juniorer i J20 inte håller måttet. Att stiga till SuperElit är jättesvårt och lär inte ske i år. Det är väl större chans att Lövens A-lag stiger till SHL(och därmed får gratisplats i SuperElit?) eller att man gör om seriesystemet till vår förmån.

  Svar
  • 19 januari, 2016 kl. 23:25
   Permalänk

   Jävla pajas, hoppas löven går i graven med dessa tankar. Så fort dom lämnat löven så blir dom intressanta. Idiot.

   Svar
 • 19 januari, 2016 kl. 13:28
  Permalänk

  Spelar ingen roll vart man spelar eller ekonomiska förutsättningar, om verksamhetens grundfundament saknas. Det finns fortfarande spelare som är intresanta för alaget, ursäkta! Hade varit intresanta för alaget, men de kommer nog också lämna för shl klubbar.

  Ni tror att det inte finns spelare som platsar, jag säger tvärt om. Team-97 tappade Emil Hedam, Jesper Lindgren, Jakob Eliasson, Carl Grundström till modo. Oscar Masiello, Marcus Björk till luleå, Sebastian Ohlsson till Saik. Efter det tänker man ääh det är lungt resten för man behålla. Vad händer? Pang så sticker Oskar Matushkin till Luleå, Oscar Possler till modo, Axel Levander till modo.

  Oscar Possler drog senare, han har just nu spelat 3 shl matcher och tanken va att han skulle spela i j20 elit i björklöven. Ni märker va? Björklöven är för dåliga på att ge juniorer chansen i alaget. Det va ett stort steg framåt med Mats V men i år har TJ och Marcus Å misslyckats totalt. Jag tror att man gör sitt bästa men det saknas kompetens för hur man bedriver en framgångsrik förening.

  Svar
  • 19 januari, 2016 kl. 17:52
   Permalänk

   Men de flesta av dessa grabbar lämnar ju redan innan de är mogna för spel i A-laget. De drar ju för att Löven inte kan erbjuda spel med ett J20-lag i SuperElit. Hade de varit kvar så hade ju flera givetvis fått testa spela med A-laget. Nog tror jag att Kalle Grundström fick indikationer på att han skulle beredas en plats i Lövens A-lag om han hade varit kvar. Men han var inte redo just då för spel med herrarna. Han var ju inte gammal när han gick till Modo. Sen sitter inte allt bara i SuperElit-problematiken. Kanske lockar inte Lövens juniororganisation med tränare, faciliteter, utbildning m.m. Men skulle vi få ett lag i superelit så skulle åtminstone hälften vara vunnet.

   Svar
 • 19 januari, 2016 kl. 16:59
  Permalänk

  Detta var ändå bara SHL lagen finns säkert fler tex Joel Vännström som drog till SAIK men nu spelar i Piteå

  Svar
 • 19 januari, 2016 kl. 20:59
  Permalänk

  Att ingen nämner Aho?

  Svar
 • 19 januari, 2016 kl. 23:34
  Permalänk

  Superelit löser inte problemet. Kommer att ta många år att ändra insikten att löven pissar på egna juniorer. Tror man kan leva på ett varumärke och gamla meriter. Hockeyn kommer att dö i Umeå. Teg är bättre på att värna hockeyn.

  Svar
 • 20 januari, 2016 kl. 13:30
  Permalänk

  Hej!

  Måste tyvärr vara anonym och andra kan ha helt andra erfarenheter.

  Man vill ju inte att sin son ska lämna staden eller klubben men det finns inget alternativ
  då dom inte behandlas väl. Det räcker att man frågar efter en utvecklingsplan för sin son
  eller att man tränat med ett annat lag eller extra själv för att man riskerar att hamna i frysboxen. Det är väldigt viktigt för vissa att visa att dom har makten över dom här ungdomarnas karriär.

  Andra klubbar har redan vid första kontakten en utvecklingsplan, dom har ett vänligt bemötande
  och är genuint glada. Dom har ett proffsigt bemötande och visar att dom tror på en.

  I Löven ska man vara tyst och glad för att man får spela och visar man ambitioner och ställer krav
  på utbildningen så ska man snabbt veta hut. Vi är glada för vårt beslut och vi vet att det finns fler som förmodligen lämnar men gärna stannat om dom bara blivit behandlade med respekt och rättvisa. samt att Löven som förening visat någon ambition överhuvudtaget på Juniorsidan.

  Superelit är viktigt men inte avgörande Ett bra J18 elitlag och en utvecklingsplan för att klara stegen till seniorhockey kan räcka. Man väger in mycket annat i sitt val också, som speltid, får man spela PP och BP, får man träna med J-20, A-lag ibland o.s.v. Inte minst tryggheten att kunna bo kvar hemma hos sin familj. Man är medveten om att om man väljer att gå till en annan elitklubb kan man hamna en bit ner i kön. Men då Löven inte har nåt alternativ så blir ju valet ändå enkelt.

  Hoppas det blir bättre.

  Svar
 • 20 januari, 2016 kl. 22:39
  Permalänk

  18 är det då Vännström den äldre fortfarande är junior och tillhör Marklunds.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: