17 inlånade i HockeyAllsvenskan

I fjol lirade Asplöven HC som bekant i ligan och de hade ju ett väldigt uttalat samarbete med Luleå Hockey i SHL, men hur ser det då egentligen ut inför kommande säsong. Nu återfinns ju som bekant Asplöven HC i Div 1 och finns det numer några andra farmarklubbar likt Asplöven i ligan?image

Inlånade målvakten Adam Werner från en matchuppvärmning säsongen 15/16. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Asplöven har så klart under sin sejour i ligan gynnats av samarbetet med Luleå då de bl.a. i fjol lånade in målvakten Ward, backarna Jaros, Oskarsson, Själin och forwards som bl.a. Ekarv och Sylvegård. Ser vi till ligan den här säsongen är det främst IK Oskarshamn och HC Vita Hästen som utmärker sig med sex respektive fyra lån och där är väl det tydligaste samarbetet mellan Frölunda i SHL samt vår premiärmotståndare IK Oskarshamn och det andra paret i Örebro HK i SHL och då Vita Hästen. Därefter är det Almtuna som tillsammans med IK Panterns som lånat in två spelare vardera.

Men så här långt alltså totalt 17 spelare från SHL och det var nog lite färre än vad jag trott, ibland låter det ju som att ligan bara är en farmarliga åt drakarna i SHL. Annars gillar jag på det sätt som nu även Almtuna IS gjort då man skriver kontrakt med Simon Stensson samt Emil Ripstrand och därefter lånar ut killarna till Huddinge IK respektive Arlanda Wings i Div 1 för att de ska kunna få så bra utveckling som möjligt. Dels rejält med matchning i div 1, sedan då även en chans på speltid med AIS vid skador etc.

Det var väl egentligen nåt sånt jag tänkte på när jag tidigare hörde ”bred” trupp från sportchef Daniel Johansson. Säg att du har en målvakt, två backar och kanske tre forwards som är juniorer eller förstaårs seniorer och ”lite på gränsen” men om de inte kan få speltid i HockeyAllsvenskan kan de i stället lånas ut till Div 1 och få bra matchning. de skulle även vara beredda på inhopp i ligan vid de obligatoriska skadorna och även vara tillgängliga för juniorlaget vid ett ev. kval till och mot SuperElit. Detta då gällande just ev. juniorer.

Sedan gillar jag även starkt att en del klubbar mer gått mot att erbjuda try out istället för att skriva direkt, i skrivande stund är det fortfarande en hel del try outs i ligan där VIK Västerås HK (3 st) tillsammans med nykomlingen MODO, IK Oskarshamn samt Timrå IK utmärker sig med två vardera.

Här gillade jag även hur f.d. sportchef Fredrik Grönberg jobbade för några år sedan då han vid några tillfällen bjöd in till provspel eller vad han kallade det innan det ev. skulle skrivas kontrakt. Man skulle dels få bekanta sig med miljön och laget men även få visa sig värdig ett kontrakt helt enkelt. Borde vara ett bra sätt för egentligen alla parter och ett billigt sätt för klubben att försöka hitta nåt guldkorn, detta då oavsett en junior, en från Div 1 eller från någon s.k. ”sämre” eller inte lika välscoutad liga.

Det är ju lite på det sättet med #7 David Lindquist som bjöds in att träna med laget under fjolårets uppehåll vid jul. Inte en renodlad try out, men det var iaf ett bra sätt för David att bekanta sig klubben, miljön etc. och samtidigt ett fint tillfälle att försöka spela till sig en chans på ligan. Nu tog som bekant David chansen då och det är väl även en av killarna som överraskat rätt positivt så här långt med rätt attityd och en del skills.

* * *

Hur ser du som läsare på det här med lån, dels uppifrån SHL men även i fall vi likt Almtuna kunde skriva kontrakt och sedan låna ut till samarbetsklubben Teg SK eller nåt liknande för gynnsam utveckling och även kontinuerlig värdefull matchning?

Fältet som vanligt fritt..

One thought on “17 inlånade i HockeyAllsvenskan

 • 17 september, 2016 kl. 14:57
  Permalänk

  Inga reflektioner efter Tingsryd?

  Någon try-out är väl inte fel.
  Men nu känns det som det saknas ganska mkt i organisationen vad det gäller kunskap om backar och målvakter. Har Björklöven verkligen tid att lära upp div1-spelare??
  Det naturliga är att man rensar bottenlag i samma serie på kvalitet och kryddar det med några skägg.

  Sedan undrar jag varför Öhman spelar i fjärdekedjan?
  Är det så att man tagit in centrar istället för bra backar?

  Björklöven känns redan lite dödsdömt denna säsong om man inte styr upp lite. Nu har dom byggt sitt fantastiska lag och det håller inte.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: