Är någon av dessa den åttonde backen?

Tidigare idag skrev vi om att Skellefteås Jacob Andersson kan vara aktuell för lån. Vi har även ett par andra namn som vi tagit del av. Frågan är bara hur pass mycket sanning det ligger bakom dessa?Den ene är f.d. Brynäs och landslagsbacken Oscar Eklund som ännu finns ledig på marknaden. Vi har skrivit om det tidigare och indikationer ska finnas att klubben fortfarande är intresserad av Oscar. Oscar själv borde å sin sida även vara intresserad att knyta till sig en klubb. Erbjudandena kan ju inte direkt hagla just nu. Samtidigt sa Oscar till HockeySverige.se i början av juli.

– Jag är öppen både för spel i SHL och att spela utomlands igen. Huvudsaken är att känns rätt för mig och familjen. Men blir det spel i Sverige är det som sagt SHL som gäller. Även om det gick tungt i Brynäs så är det spel på högsta nivå som gäller för mig.

Det talar ju emot Björklöven. Sedan var ju Tommy Jonsson tränaren som i Brynäs valde att satsa på andra backar än Oscar ifjol och även det torde tala emot Löven. Fördelen är väl att om någon SHL klibb varit intresserad så hade man väl signat honom redan? Där kommer vi ju in som ett intressant kort.

* * *

Den andre det skulle kunna röra sig om är den väldige canadensiska backen Ty Wishart med 26 NHL-matcher i NY Islanders och Tampa Bay på meritlistan och spelade 29 matcher i Mora ifjol.

07_18_12%20Ty%20Wishart%20photo%20zoom%20large

Ty Wishart in action i Islanders.

När det gäller Ty ska Björklöven i ett förstaläge ha hört sig för hur läget ligger. Vi fortsätter gräva hur det ligger till med dessa två.

***

Jacob Andersson då? ja, enligt honom själv så ska han inte ha hört ett ord, men å andra sidan är det säkert så. Det är klubben som styr när det gäller sådana här lån och att när sånt här förhandlas så sker det över spelarens huvud och att det bara är att acceptera när ledningen ropar in dig i tränarrummet och säger. . – Du ska bli utlånad till klubb X.

Vi har förgäves sökt sportchef Daniel Johansson för en kommentar.

Måste bara avsluta med det faktum att VK-bloggen idag slår sig för bröstet gällande Jacob Andersson:

vk

Inte illa att varit inne på det redan 30 juli. Vi skrev förvisso om det redan den 6 maj…

4 thoughts on “Är någon av dessa den åttonde backen?

 • 2 september, 2015 kl. 20:42
  Permalänk

  Ett tips, man kan gärna tro att det finns någon som bryr sig om vem som har bästa bloggen o.s.v men tyvärr är det inte så och att klaga/klanka på konkurrenter är mer patetiskt än häftigt, ni har gjort det förr men dags att visa att ni är en seriös källa för fakta. /ensomläseralltviadagenshockey.se/bjorkloven

  Svar
 • 2 september, 2015 kl. 20:53
  Permalänk

  Vi skrev ju först om att Kalle Ekelund var aktuell för Löven. Vart hamnade han? Sen har vi säkra källor på att de andra vi skrivit om funnits på sportchefens radar stämmer. Vi har dels fått ta del sms-konversationer där aktuella spelare berättat detaljer, men som naturligtvis förnekas av klubben. Man vill inte utåt visa vilka man pratar med eller pratat med. Det kan förstöra kommande relationer eller kontrakt. Vi skulle inte skriva om det inte fanns substans bakom. Att sen påpeka att någon tar cred för något man inte var först med ser jag inget problem i.

  Svar
 • 2 september, 2015 kl. 22:38
  Permalänk

  Bra svar men fel tänkt. Min tanke var helt enkelt att många företag och tydligen bloggar tror följande; om jag säger att konkurrenten är sämre så tror kunderna det(även om det är sant). Så är inte saken, utan det genomsyrar mer osäkerhet/bitterhet vilka ger oseriöst intryck, men främst så är det tydlighet på osäkerhet. Bara ett tips

  Svar
  • 3 september, 2015 kl. 06:59
   Permalänk

   Eller så tror du helt enkelt fel Stefan. Klart som tusan att det skiljer på bloggen och de andra bloggarna. De som har storhetsvansinne borde tagga ner och till att börja med sätta koppel på bindhunden som jagar klick.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: