#15 Vesel vs Tambellini

I veckan blev de så spelklara, MODOs nyförvärv Adam Tambellini och vår egen #15 Tyler Vesel.

Ståplats H jublar Arkivfoto: Lucas Norlin

Tambellini gick rakt i ni förstalinan med Karlskvist och Johnsson i mötet med Vita Hästen i onsdags. MODO vann 5-1 medans Adam gick poänglös från matchen.

I går efter två träningar med laget gick då Tyler in i vår superlina med Hutchings och Crandall, förut har man drömt ett högerfattat spelskickligt skägg från andra sidan, nu har vi tre i samma lina. Det känns ovant, fast förbaskat härligt.

Tänkte att vi först kollar in statsen från Vesels debut i går:

Antal byten: 24 st. (19:07 min)

Mål/ass: 1 mål

Utv.min: –

+/-.. +1

Tekningar: 11 – 5, 68,75%

Skott: 4 st. ,3 av dessa på mål..

Blockade skott/hits: –

*

Nu såg jag ärligt inte hela matchen, men de delar jag såg där tyckte jag Tylers debut lovade gott. Sett till stats ovan så imponerar bl.a. tekningarna, det avlastar även kapten Andersson som på det sättet kan nyttjas på ett lite annorlunda sätt. Då dessutom en av dessa är leftare och den andra rightare innebär det att vi genom denna duo blivit rejält stärkta även i tekningsmomentet.

*

För att återgå och jämföra med Adam Tambellinis debut i onsdags så klockades han för 16:21 min (24 byten), gick som sagt poänglös, noterades för +/- 0, inga utvisningar, vann sina två tekningar och täckte ett skott.

Gällande sina offensiva skottförsök blev det bara ett av fyra som träffade mål, två utanför, ett i block och det fjärde tog den för kvällen 70% Viktor Kokman i gästernas kasse.

*

Bara sett till dessa stats så tycker jag vi ska känna oss mycket nöjda med Vesels debut, men sedan kanske kommentaren från Plocken säger än mer..

Såg Tambellinis första match med Modo i onsdags och jämför man Tyler och honom så såg Tambellini ut som en korplirare. Återigen en bra scouting av ”jesus”, bra jobbat!

Oberoende källor till sajten menar att Tambellini föga överraskande legat även på sportchef Kenttäs bord, mer bara metaforiskt då. Trots det så valde Kenttä annat och återigen verkar karln valt helt rätt.

Dina egna tankat efter debuten..? Fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

18 thoughts on “#15 Vesel vs Tambellini

 • 19 oktober, 2019 kl. 13:11
  Permalänk

  Vilken löjlig jämförelse, dom har spelat 1 match. Trodde den här bloggen höll en högre nivå.

  Svar
  • 19 oktober, 2019 kl. 13:58
   Permalänk

   Tycker det där var en rätt trött kommentar. Jag läser gärna det som skrivs.

   Svar
   • 19 oktober, 2019 kl. 20:05
    Permalänk

    Något helt annat. Fråga Per Kenttä om hur de gick i pingisen när Haparanda möte umeå i div 3

    Svar
  • 19 oktober, 2019 kl. 20:04
   Permalänk

   Nivån på sajtens inlägg upptill varje läsare att bedöma, men jag tror nog både Lövens som MODOs fans är lite spända på nyförvärven.. Sedan är en match, just bara en match.. och betydelsen av insatsen från nyförvärven i just den matchen nåt tror jag alla normalbegåvade förstår. Ingen har väl dragit några större växlar av dessa insatser, eller vad det speglar kring de bådas högsta kapacitet.

   Men man får väl ta det för vad det är..?

   Svar
  • 20 oktober, 2019 kl. 00:55
   Permalänk

   Löjlig jämförelse, okej så när är jämförelsen inte löjlig ? En jämförelse är en jämförelse så länge jämförelsen sker på samma villkor, Men oops nu blev visst Tambellini avstängd minst en match pga av en lite mindre genomtänkt utvisning så efter nästa match kommer jämförelsen att halta lite.
   Erik Larsson tycker du ska hålla dig till Modo bloggar och forum så slipper du reta upp dig.

   Svar
 • 19 oktober, 2019 kl. 14:43
  Permalänk

  Vem är ”Plocken” som skrev att Tambellini såg ut som en korplirare i jämförelse med Vesel?

  Känns som en Lövensupporter-input och inte så mycket kunskap bakom.

  Svar
  • 20 oktober, 2019 kl. 01:07
   Permalänk

   Plocken är en löven supporter som sett hockey sedan slutet av 60 talet och varit ledare under många år så jo jag kan nog säga att jag har rätt stor kunskap om hockey. Efter att ha sett Vesel i en match och Tambellini i en match och nästan en period så vidhåller jag att Vesel ser grym ut i jämförelse med Tambellini. Grymma händer, bra speluppfattning och bra på skridskorna, allt det Tambellini verkar sakna trots ett mål i öppen kasse innan sitt match penalty i kväll.
   Sedan undrar jag varför Olle och Erik Larsson som Modo supportrar följer den här bloggen ?

   Svar
   • 3 november, 2019 kl. 20:43
    Permalänk

    Tambellini har bra skridskoåkning, fina händer, bra speluppfattning och ett fantastiskt skott. Åtta poäng på de fyra matcher han spelat. Förvisso inte så imponerande som Vesel på sina sex kanske?

    Har man sett hockey sedan sextiotalet borde man väl ha lite mer tålamod innan man tar fram motorsågen eller gör tvärsäkra uttalanden?

    letar man på dagenshockey så kommer många artiklar upp om Modo, även denna bloggens…

    Svar
   • 23 november, 2019 kl. 00:18
    Permalänk

    Vore kul med en uppföljning på den här artikeln, vem är korplirare och vem är succé nu när fler matcher spelats?
    Var det bra scoutat av Jesus att tacka nej till Tambellini? Har Vesslan fortsatt rosa marknaden? Kan Plocken med 50 års samlad hockeykunskaper på knappt en match se det andra mer blygsamma hockeytyckare inte lyckades se? Finns massa stoff för en uppföljare, så jag håller tummarna

    Svar
    • 23 november, 2019 kl. 12:04
     Permalänk

     Får se vad jag kan göra Stöten, härligt ändå att ni MODO-fans äntligen fått en sajt att följa och vädra era åsikter på.. Synd förresten att ni slarvade bort rekordet genom att torska borta mot Vita Hästen näst senast.. eller?

     Svar
     • 24 november, 2019 kl. 00:39
      Permalänk

      Tack för återkoppling. Eftersom du skriver att du ”får se vad du kan göra” blir jag nyfiken; Vad hindrar dig att svara på frågorna? Antingen du eller Plocken?

      Kan inte föra talan för alla MoDorövar men personligen följer jag ett knippe sajter men roligast blir det ju att trycka till dem som sticker ut hakan med tveksam verklighetsförankring ?

      Jo det var tråkigt med rekordet men skönt vi studsade tillbaka senast och inte föll ihop som ett korthus vid minsta motgång som varit fallet de senaste säsongerna.
      Ser fram emot svar enligt ovan och önskar er en trevlig afton

   • 20 oktober, 2019 kl. 07:31
    Permalänk

    Väldigt sant ? Ni gör ett helt fantastiskt jobb med bloggen och har ett otroligt engagemang.

    Svar
 • 3 november, 2019 kl. 20:37
  Permalänk

  Visserligen mycket kvar av serien men så här långt har ”Korpliraren” gjort 8 poäng på 4 (egentligen 3+en period) matcher.
  Inte så pjåkigt.

  ”Jesusscoutningen” har 4 poäng på 6 matcher.

  Svar
 • 3 november, 2019 kl. 20:40
  Permalänk

  Yeah, 5 points.. That i cannot do.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: