#14 Hermansson: – Tror på tydlig struktur och att Löven sätter reglerna!

Dags för ett nytt möte på temat Green Connection och denna gång med f.d. kaptenen #14 Jörgen Hermansson som bl.a. med sina drygt 500 matcher i den gröngula tröjan är den spelare som har flest matcher i klubbens historia på sitt CV. Hermansson har dessutom två gånger avancerat upp till dåvarande Elitserien med sitt gröngula Björklöven.

Johan Löf / AXELLÖF

Mäktigt tifo signerat Green Devils och ståplats H från säsongen 15/16. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Tjena Jörgen, hur är läget så här mitt i juli och möjligen semester? – Allt är bara bra, har semester nu och tillbringar den mesta tiden i stugan och på golfbanan med barnen som är frälsta golfare.

..och ”vad gör du nu för tiden” egentligen? – Förutom att ta hand om familjen och ordna med alla barnens intressen, vilket känns som ett heltidsjobb men roligt, så arbetar jag som KAM på ett läkemedelsföretag.

Har du någon koppling till sporten ishockey i dag eller kanske någon uppgift i Björklöven? – Jag är fortfarande kvar i föreningen och tränar P04 där min son spelar och sedan spelar min dotter i P08. Vilket leder till en hel del tid på ishallen. När det blir tid över försöker jag se så många A-lags matcher som möjligt från läktaren.

..och då apropå A-laget.. minns du din debut? – Det var Boden borta och vi hade Tomas Sandlin som tränare, jag tror vi vann den matchen. Vad jag minns gick det rätt ok men kommer inte i håg så mycket. Det enda jag minns var att Peter Andersson kom förbi och sa åt mig att spela enkelt så skulle det gå bra.

Lite kul minne det där med Andersson, men kommer du ihåg hur klubben Löven jobbade då för att lotsa in unga juniorer i senior- och representationslaget? – Kommer inte i håg om det var något speciellt, det jag minns var att vi hade ett bra J20 lag som var ungefär topp 8 i Sverige så det var bara att visa framfötterna. Sedan var det häftigt att kliva upp i A-laget med alla NHL och landslagsspelare som var med då.

De senaste säsongerna har många lämnat för hockeygymnasium etc. på andra orter. Hur ser du på den rätt rejäla satsning Löven nu gör med Fagervall som GM och Jäger som sportchef för juniorerna och även tränare för J20? – Jag tror detta kommer att bli mycket bra, det jag tror behövs är en tydlig struktur där det är klubben som sätter upp riktlinjer och regler. Sedan är det bara för alla att följa dessa och passar det inte är det bara att byta klubb. Sedan är jag övertygad att Jesper kommer att sköta detta på ett mycket proffsigt sätt.

Sedan då ditt äventyr i Tyskland med EC Weiswasser… Vad minns du från den tiden och tycker du fler borde ta chansen till liknande äventyr? – Det jag minns mest från tiden i Tyskland var allt utanför ishockeyn. Weiswasser ligger i det före detta Öst-Tyskland och det var kvar mycket från DDR tiden vilket var intressant. T.ex. så fanns det bara två hockeylag i DDR som spelade en serie med slutspel och alla matcher var slutsålda.. ha ha.

Ishockey-mässigt var det lite varierande kvalité tyckte jag, det som var roligt och utvecklande var att man fick väldigt mycket istid. Om andra ska ta chansen? Jag tycker att känner man för det ska man prova, om det inte fungerar är det inte långt hem.

Trots allt 15 säsonger varav tre med C på bröstet och drygt 500 matcher. Om du ser tillbaka på din gröngula karriär, vad blir då höjdpunkterna och tror du någon spelare i framtiden slår dina ”flest matcher i klubben”? – Höjdpunkterna är självklart när vi gick upp i Elitserien som det hette då. Jag är rätt övertygad att rekordet kommer att slås pga. att nu spelas det betydligt fler matcher per säsong.

Jag tror nog rekordet kan stå sig bra länge.. men vi hade precis som säger bl.a. två avancemang upp till dåvarande Elitserien under din tid i klubben. Vad ser du som de främsta anledningarna till att ni lyckades då och vilka är de viktigaste faktorerna för att få ihop det och kunna ta steget igen? – Oj, det är ingen lätt fråga att svara på det är många faktorer som ska stämma in. Det jag tror var en vinnande faktor för oss var att vi hade en stomme som hela tiden jobbade för att vi skulle bli bättre och bättre. Vi var även med i flera kvalserier där vi lärde oss vad som krävdes. Sedan ska laget ha tur att inte dra på sig skador så laget kan jobba på i lugn och ro.

..och det långsiktiga samt uttalade målet för Löven är ju SHL, tror du klubben kan ta sig tillbaka och i så fall när? – Svår fråga.. jag tror det kan dröja ett tag, tror det är otroligt viktigt att få till en bra organisation först, sedan ha en realistisk och långsiktig satsning uppåt.

T3 Center 160702

Nu ser vi tröjorna 27, 9, 23 och 17 i taket i T3 Center.. när tror du nästa kommer upp och vems tröja tycker du att det borde vara? – Jag ser ingen i nuläget.

Okej, men hur skulle din drömfemma se ut av de spelare du spelat med? – mhm.. i kassen #31 Jörgen Wikström, sedan #5 Lasse Karlsson, #19 Peter Andersson och till sist #23 Roger Hägglund, #17 Patrik Sundström och #9 Sasja Belyavsky i kedjan.

Trots allt sommar nu, har du något smultronställe du vill tipsa oss om? Nåt man inte får missa i sommar? – För den som har tillgång till båt finns det en underbar liten strand på Breskär, testa den.

Stort tack att du tog dig tid Hermansson, ha en fin fortsatt gröngul sommar! – Ingen fara, ha en skön sommar!

4 thoughts on “#14 Hermansson: – Tror på tydlig struktur och att Löven sätter reglerna!

  • 16 juli, 2016 kl. 12:02
   Permalänk

   Han började som back, men klev upp som forward, och vilken tur var väl inte det.
   bullen hade en skridskoåkning som jag aldrig förre eller senare sett hos någon annan..

   Svar
 • 16 juli, 2016 kl. 12:07
  Permalänk

  Bullen spelade center också

  Svar
 • 16 juli, 2016 kl. 18:47
  Permalänk

  Bullens skridskoåkning, flippass, frisyr och speluppfattning etc. höll så sjukt hög klass.. Tyvärr blev det utöver ett JVM guld, 3 matcher med Québec Nordiques i NHL, Sm-guld, dubbla silver och 14 landskamper ”bara” 364 matcher i den gröngula tröjan.

  Jag hade så otroligt gärna sett fler.. men att hans tröja #23 Hägglund sitter i taket på T3 Center helt givet och så självklart..

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: