#13 Andersson: – Aldrig känt sånt här stöd förut!

I morgon dags för första träningsmatchen inför säsongen och då är det väl läge att kolla hur känslan är med vår omåttligt populära lagkapten #13 Fredric Andersson.

#13 Andersson Foto: Lucas Norlin

Tjena Fredric, hur är läget? – Läget är helt perfekt!

Hur vill du summera försäsongen? – Den har varit tuff! Mycket träning. Gruppen har hjälpts åt väldigt bra och dragit varandra framåt och uppåt. Tror Öhman är nöjd med oss.. ha, ha!

Än är ju inte alla gubbar på plats, men hur har de nya kommit in i gruppen och hur är känslan så här långt? – Jag tror och hoppas att alla nya känt sig välkomna. Dom är toppengrabbar allihopa. Väldigt glad att just dom här har valt att lira för Löven.

Under försäsongen har ju även några juniorer varit med och kört, Eriksson belönades även med ett kontrakt. Hur viktigt är det med några yngre som får vara med och känna på miljön, både för deras utveckling men även för er äldres skull? – Nått som är riktigt viktigt med dom lite yngre som kommer upp, det är att dom kör! Det är så dom får respekt av gruppen. Det tycker jag dom gjort.

Foto: Lucas Norlin

Sedan två nya coacher i Wallsson och Lahti, nu visserligen bara ett par veckor på is.. men vilka ser du som de främsta skillnaderna jämfört med föregående säsong så här långt? – Alla tränare är olika. Walle och Robban har tryckt väldigt mycket på att alltid försöka behålla fart. Speciellt i anfallsspelet. Sen är Walle otroligt noga med alla detaljer runt om på banan.

Den här säsongen lär ju bli speciell på många sätt pga. detta Covid-19.. hur känner man som spelare inför säsongen sett till utbrottet i BIK Karlskoga och även att Västerås tillfälligt ställer in verksamheten efter deras match och symtom även i VIK? – Man fokuserar på det som är bestämt just nu. Det är att sässen ska dra i gång den 2 oktober. Sen självklart är man mentalt förbered på att saker och ting kan ändras.

Den andra snackisen är ju att många lag tillfälligt lånar in spelare från NHL eller AHL, vad är din spontana tanke kring dessa lån? ..och hur tror du att det påverkar ligan på kort och lång sikt? Sedan då de olika lagen som tillfälligt lånar in ett par spelare som troligen tar en stor roll i ett lag? – Har inga reaktioner på det. Finns säkert både för och nackdelar, men inget jag tänker på..

Okej, men hur skulle du ställa dig till korttidslån av Löven på ex.vis Grundström och Wallmark? – För mig går det jättebra att dom lirar med oss, det kan jag säga!

Sedan misstänker jag att det är klart att du fortsätter som kapten sett till senaste klippet på youtube (länk).. Nu då fjärde raka säsongen som kapten, hur hedrande känns det och hur ser du på de assisterande kaptenerna och även de övriga informella ledarna som finns i gruppen?

– Känns otroligt att få vara kapten för det här laget, med den här staden i ryggen. Aldrig känt sånt stöd som vi får här någon annanstans. Vi har, som jag sagt tidigare. Väldigt många spelare som leder den här gruppen. Vilka som blir assisterande är upp till Walle. Vilka det än blir så kommer det bli skitbra.

I morgon dags för match mot Luleå, hur kul ska det bli med match igen? – Jävligt kul!

De gör sin tredje match och nollade senast laget från norra Västerbotten, medans det är er första match. Vilka ser du som de främsta nycklarna till ett bra resultat? – Det absolut viktigaste för oss är att vi går ut och inte är passiva, utan kör. Sen självklart vill vi försöka överföra det vi tränat på in i den här matchen så mycket som möjligt. Men det får inte bli så att man åker runt och tänker för mycket. Hellre gå för det sen rätta det i efterhand än att hålla på att tveka.

Stort tack Fredric, lycka till mot Luleå och gör oss stolta! – Tack!

Kommentarer, reflektioner eller tankar.. Fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: