#12 Pavels åtta gröngula matcher

Det dröjde alltså lite drygt sju matcher och 114 byten innan vi fick se nyförvärvet Niklas Pavels första riktiga fight i HockeyAllsvenskan. Föga överraskande hände det i Nobelhallen och då alltså när BIK Karlskoga och i detta fall Carl Berglund stod i den andra ringhörnan.

statistiklogga_utvald bild

I takt med ökad speltid för Niklas märks det även att hans självförtroende ökat. I vår backuppsättning är det i mina ögon helt klart Pavel som överraskat mest positivt så här långt, det känns även som om han verkligen ser möjligheten och är beredd att göra hart när vad som helst det krävs för att lyckas.

Jag tyckte redan i intervjun inför MODO (länk) att Niklas kändes mer än lovligt laddad, och man kan väl inte säga mindre då det nu senast bara blev tre byten innan han verkligen gick en match mot Berglund som vad det kändes lite väl snabbt slängde in handduken. Han kanske vart det barkade och bara försökte komma undan så lindrigt som möjligt.

Samtidigt vill iaf jag gärna ha han så nära gränsen som är möjligt, men just i den här matchen hade jag gärna sett att han hållit sig så kylig som han gjort i matcherna fram till dess. Hade varit intressant att se vad som hänt efter #62 Wessners spearing om #12 Pavel varit kvar i spel. Den där Wessner borde väl verkligen ha satts på plats en gång för alla?

20161006_210907

Jag tänkte nu börja skärskåda ett par av alla våra nyförvärv som möjligen överraskat lite mer positivt än de övriga. Jag börjar i dag då med den välväxte backen #12 Niklas Pavel och hans övriga stats så här långt.. Totalt alltså 114 byten där speltiden varierat från 2:48 (SSK) till 15:05 (Vita Hästen), sedan då ett mål (tot 1 p), +2 (med det delat bäst i laget) och sedan 39 minuter på bänken. Pavel har så här långt enligt swehockey.se även blockat tre skott och delat ut sju tacklingar. Sedan ska man såklart ta statistiken från swehockey för vad det den är, men det är den enda och därigenom den bästa. Nog tycker jag det bl.a. borde ha varit betydligt fler tacklingar, men det är hursom de här siffrorna vi har att tillgå.

Jag gillar verkligen spelare med attityd och verkligen sköna karaktärer som Pavel, när de sedan likt Niklas spelar med hjärta för laget och även stor stolthet för märket på bröstet är jag tvärsåld.

Om man gjort den resan från Div 1 och Kiruna IF på bara en försäsong och lite drygt sju matcher i HockeyAllsvenskan undrar iaf jag hur långt det kan bära? Och hur hans spel kommer att utvecklas och bara se ut i slutet på denna säsongen. I mina ögon tillför han så mycket i vår backsida även om det så klart fortfarande finns mycket grejer att utveckla och en hel del detaljer slipa på. Sedan då även vikten av att vi snabbt får nya starka karaktärer och gröngula profiler med tanke på att mer än halva truppen bytts ut.

Sedan var det ju rätt ovanliga scener efter matchen i Himmelstalundshallen för en tid sedan när lagen HC Vita Hästen och gröngula Löven skulle tacka varandra för god match och allt gick lugnt till fram till dess att Pavel och hemmalagets Simon Mitman skulle skaka tass. Det såg inte ut som de bytte recept direkt och även om Niklas själv vid tillfälle får redogöra för bakgrunden till deras ”kärlek” så ska historien enligt uppgift bl.a. kunnat bestå från när de möttes i derbyn mellan Vimmerby HC och Västerviks IK säsongen 14/15.

Vi kan väl ändå redan nu notera att nästa match mellan Björklöven och HC Vita Hästen eller Niklas Pavel vs Simon Mitman spelas i T3 Center onsdag 16 november. Då släpps pucken kl. 19:00

Utöver Niklas Pavels egna tankar om själva domen (länk) hade jag så klart fler frågor om hans egna tankar kring inledningen..

..och om vi då ska summera dina drygt sju matcher så här långt. Du ligger bl.a. på delat bäst plusminus i laget, har hängt första kassen. Vad säger du om din egen inledning? – Jag brukar inte kolla statistiken så noga, men jag tycker att jag fått chansen att visa vad jag kan bidra med.

Absolut ..och klivet från Kiruna IF och Div 1, till HockeyAllsvenskan och gröngula Björklöven.. var det inte större än så här? – Allting går lite snabbare vilket jag upplever som positivt.

Även om jag nu har dig ett av de nyförvärven som överraskat allra mest positivt kanske det finns moment och detaljer du själv fortfarande vill jobba med. Vilka är det och hur kommer du jobba på dem? – Jag jobbar på alla delar i spelet. Kan utveckla mitt offensiva spel såklart. Det handlar om hårt jobb och ta in så mycket kunskap som möjligt ifrån folk runtomkring mig.

Två tuffa matcher i veckan du nu missar, vad blir viktigt mot Timrå respektive Almtuna och hur många poäng blir det för laget? – Det absolut viktigaste är att vi fortsätter spela som ett lag. Håller tätt bakåt och gör minst ett mål mer än motståndaren. Vi ska alltid gå för full pott så sex poäng av lika många möjliga.

Timrå på onsdag blir ju lite av ett nytt ”derby”.. Hur tänker du förresten kring inramningen i T3 Center när Skellefteå AIK eller då i veckan lag som MODO kommer på besök? – Som jag sa tidigare så är det en magisk stämning som jag tror saknar motsvarighet i andra klubbar. Finns ingen bättre känsla än att få glida ut på isen i ett fullsatt T3 Center. Passionen för Björklöven är oerhört stor och jag är stolt över att få vara en del av Björklöven.

..och vi är glad att du är här. På kort tid har du redan gjort stora avtryck. Stort tack att du tog dig tid Niklas.. – Ingen fara, vi ses i T3 Center! Ha de gött!

* * *

Vad tycker du som läsare annars om Niklas Pavels inledande matcher? Inte minst med tanke på dina förväntningar och att Niklas alltså spelade i Div 1 i fjol. Fältet som vanligt fritt.

3 thoughts on “#12 Pavels åtta gröngula matcher

 • 10 oktober, 2016 kl. 19:15
  Permalänk

  Håller med, en riktigt bra sammanfattning. Han verkar utan tvekan ha rätt attityd för Löven!

  Svar
 • 10 oktober, 2016 kl. 19:56
  Permalänk

  Bra analys, håller med.

  När han får slipa detaljer med Jäger och få mer istid i benen, var slutar detta? Sjukt spännande att följa denna säsong.

  Svar
 • 10 oktober, 2016 kl. 23:01
  Permalänk

  Pavel är ju grym den attityden han har kommer att ta honom lång. Hoppas att övriga i löven tar efter då kommer laget att klättra i tabellen.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: