#12 Pavel: – Många tog sig friheter utan konsekvenser!

Björklövens enda rejält fysiska back #12 Niklas Pavel har märkligt nog stått utanför laget i de två senaste matcherna mot Vita Hästen och MODO. Bloggen tog därför ett snack för att höra hur han bl.a. ser på de senaste insatserna och hur frustrerande det är att sitta på bänken.

#12 Niklas Pavel Arkivfoto: The Sandwich

Tjena Niklas! – Tjena!

Du har i bloggens ögon och i många andra fans märkligt nog varit utanför laget under två matcher, dels mot Vita Hästen men även sedan nu senast mot MODO.. vilken förklaring har du fått till det från coacherna? – Den förklaringen jag fått är densamma som redan sagts utåt, de vill satsa mer offensivt. Det ligger absolut ingenting disciplinärt i detta som jag förstått att det spekulerats om.

..men är det någon förklaring du köper och håller du med om det?Jag tycker att jag levererar och att jag kan bidra mer på isen än av.

Vi tycker i alla fall du hanterat rollen som extraback exemplariskt då du i dessa två matcher vankat av och an i båset och hela tiden försökt peppa dina lagkamrater. Hur frustrerande är det att sitta där i båset utan att kunna göra något?Jag kommer alltid ge allt för laget oavsett om jag är på bänken eller på isen. För mig är det en självklarhet. Naturligtvis är det på isen jag vill vara, jag är en tävlingsmänniska. Det är klart att det gör ont i hjärtat att inte spela och kunna hjälpa sina lagkamrater på isen speciellt när flera Modo spelare fick ta sig friheter utan konsekvenser.

Ja, det tredje mötet mot MODO nu senast under säsongen, inramningen under dessa matcher kan man sannerligen inte klaga på och frågan är om den inte dessutom stegrats och att fredagens möte var det intensivaste hittills med två väldigt aktiva klackar. Nåt du håller med om och hur extra taggad blir man av inramningen?En väldigt häftig stämning. Man blir naturligtvis ännu mer taggad. Riktigt kul att folk kommer och stöttar oss både i hemmaborgen och på bortais. Det är guld värt och uppskattas verkligen.

Vad säger du annars om ert spel på slutet, vi har bl.a. åtta raka förluster på bortais och utöver segern mot MODO senast dessförinnan två raka nederlag med 1-5 hemma i T3 Center? – Jag tycker att vi tog ett steg i rätt riktning emot AIK särskilt den defensiva biten. Det gäller att alla är påkopplade till 110% oavsett om vi möter Modo i ett fullsatt T3 Center eller något annat lag i en tom islada.

Det känns så klart viktigt att alltid kunna koppla på, men vad är receptet för att vända trenden på bortais och även fortsätta vinna hemma i T3 Center? – Vi måste vara starkare defensivt och aldrig vika ner oss. Samt spela bra special teams. Där levererade powerplay mot Modo.

Nu närmast väntar BIK Karlskoga i Nobelhallen, vad minns du från förra mötet och den arenan? Det blev ju en rätt kort match för din del? – Ha, ha, ja den blev väl kort. Men stå upp för laget är jag alltid villig att göra.

..och tror du att du är tillbaka i laget mot BIK Karlskoga? – Vi får se, det är upp till tränarna men jag är alltid redo!

Stort tack att du tog dig tid Niklas, fortsätt kriga på.. vi är väldigt många som verkligen vill se dig på isen igen! – Det vet ni, och stödet värmer! Ha det gött!

6 thoughts on “#12 Pavel: – Många tog sig friheter utan konsekvenser!

 • 10 januari, 2017 kl. 10:56
  Permalänk

  Tack för att ni finns. Så Åkerbloms och Jägers förklaring till bänkningen av Pavel är att de vill satsa mer offensivt. Det måste vara det mest okunniga jag hört någonsin. Det är ju defensiven vi skall stärka. Pavel är ju den enda karaktärsbacken vi har efter Hellström. Och årets i särklass bästa värvning. Och Modospelarna tilläts hacka på Fairley en hel match, ofattbart.
  Det här bekräftar bara vårt egentliga problem. Att Björklövens tränare helt enkelt har lägre kunskap i ämnet ishockey än våra konkurrenter. Därför ligger Pantern, Västervik, Tingsryd, Vita Hästen, Oskarshamn m fl lag med halva våra resurser före oss i tabellen.
  Bevisades ju av Waltin, enda året vi hade en riktigt erfaren och kunnig tränare i Björklöven. På FYRA år har vi inte lyckats etablera oss i hockeyallsvenskan. Hoppet står till en enda – Jocke Fagervall.

  Svar
 • 10 januari, 2017 kl. 11:30
  Permalänk

  Jag tror personligen att Åkerblom och Jäger är något nytt och revolutionerande på spåren, varför ha backar överhuvudtaget ? Jag gissar att nästa steg ( det är ju 19 kvar ) är att spela enbart med forwards det skulle vara ett genialiskt drag, hoppas för deras skull att dom sökt patent på det. Nej, man skulle vilja säga till Åkerblom och Jäger att ta och kamma er och skaffa ett ordentligt jobb men i deras fall är inte ens det möjligt.

  Svar
 • 10 januari, 2017 kl. 11:40
  Permalänk

  Men satsa på backarna som gjort mest poäng då? Pavel har mer poäng än Bull, Fredriksson och Emmerdahl. Han har ligger desdutom i topp 5vs5 i hela Allsvenskan bland backar.

  Återigen en jäkla gåta.

  Nästa bra fråga: När kommer nytt kontraktsförslag till honom? Jag tycker man föreslår 2+1 år direkt.

  Svar
 • 10 januari, 2017 kl. 12:55
  Permalänk

  har pavel fått skriftligt på det han säger, han ha missförstått det hela

  Svar
 • 10 januari, 2017 kl. 17:58
  Permalänk

  Jag kan bara instämma med insändarna. Detta är ju bara komiskt värre!
  Även om de nu ”vill satsa mer offensivt” så behövs defensiv tuffhet. Se bara på Nhl, de kör inte bara lätta offensiva backar. Där finns ALLTID nån tuffing som inger respekt.
  Tyvärr kommer väl Pavel tröttna o lämna

  Svar
 • 11 januari, 2017 kl. 11:08
  Permalänk

  Missförstå mig rätt nu… På något underligt vis hoppas jag Pavel packar sina väskor och drar till en klubb där man förstår sig på att uppskatta hans egenskaper. Han förtjänar bättre än att sitta bredvid och heja på.

  Att C. Bull spelar istället för Pavel är den märkligaste prioritering jag någonsin sett. Bull är för långsam och puckosäker för svensk hockey. Man har ju en konstant panikkänsla varje gång han glider in på isen.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: