#12 Pavel: – Arbetsmoral, offervilja och special teams!

Björklövens store back #12 Niklas Pavel som inför säsongen kom från Kiruna i Div 1 har gått från klarhet till klarhet och bildar just nu backpar med #55 Simon Fredriksson. Vi tog ett kortare snack för att bl.a. höra hans syn på senaste matcherna mot SSK och Västervik men även hur tankarna går inför matchen med Vita Hästen i morgon.

Tjena Niklas, hur är läget? – Tja!

Förra veckan två bortamatcher, först en stabil seger mot SSK sedan då en ny förlust mot nykomlingen Västervik. Dina tankar om de matcherna och er insats? – Vi gör två ok matcher men vi kan bättre. Det gäller att vi spelar vårt spel framöver med det drivet och uppoffrande spelet som vi har.

Men du hamnade oavsett återigen i målprotokollet, nu 5 p (2+3) på dina 16 matcher.. Vad säger du om din egen insats så här långt rent poängmässigt? – Alltid kul att man kan hjälpa laget på olika sätt. Och naturligtvis roligt att göra mål!

..och synar vi statistiken än mer ser vi att du ligger tvåa i ligans utvisningsliga efter Wessner och är av de mer frekventa tacklarna i ligan. Hur tänker du kring det? – Mitt spel gör väl att man kanske får en och annan utvisning, vad det gäller tacklingarna så är det ju kul, bara ligga i och fortsätta tackla i rätt lägen. Tycker det är roligt att spela fysiskt och bidra med det till laget.

Jag noterar även att du tillsammans med 26 Boström via +4 har bäst +- i laget så här långt, hur viktigt är det stå på plus och på så sätt bidra till att vinna kampen i spel 5-5?

– Det är ju alltid bra att ligga på plus naturligtvis och släppa in så lite som möjligt bakåt och bidra med det man kan framåt för att ge möjligheter att vinna matcher. Den viktigaste statistiken är inte den individuella utan den vi har som lag.

Ni har sedan tränarbytet även plockat en hel del fler poäng och klättrat till sju i tabellen, vad tycker du är de främsta skillnaderna sedan Markus tog över och Jesper klivit in som backcoach? – Inga jättestörre skillnader, tycker både Markus och Jäger är oerhört duktiga coacher och bra på att förmedla det de vill ha ut från laget och få ut det.

På slutet har du lirat ihop med #55 Fredriksson, hur tycker du att ert samarbete har fungerat? – Jag tycker det funkar bra med Simon, vi hittar varandra bra och jobbar alltid för att hitta lösningar ute på isen tillsammans. Kommunicerar bra och driver på varandra.

Nu på onsdag väntar Vita Hästen som vi slog nere i Norrköping med 2-1, vad talar för en ny seger hemma i T3 Center? – Att vi håller oss till vår gameplan.

Annars verkar du gilla skarpt att slänga käft där ute på isen, vad snackar man om egentligen och vad är det värsta du sagt till någon under match? – Ha, ha.. Jo det snackas en del därute men jag tycker det får stanna på isen.

Nu väntar som sagt Vita Hästen, just nu på plats 13 i tabellen men för att förbättra vårt eget läge viktigt med seger. Vilka är dina tre nycklar för en seger?

– Arbetsmoral, offervilja och även viktigt med special teams och där tycker jag vi har ett boxplay som fungerar bra nu.

När vi träffade dig inför säsongen bad vi om en ordvits då du kommer från Göteborg.. du hade ingen på lager då, men jag ger dig nu en ny chans.. Vilken är din bästa?”Vad kallas det om det gör så ont att man svimmar när man tatuerar sig?”

>

>

>

>

>

”MAN FÅR EN BLÄCK OUT”

..och hur slutar matchen mot Simon Mitmans Hästen? – Vi går ALLTID för vinst!

Stort tack att du tog dig tid Niklas.. ge järnet i morgon! – Ingen fara. Ha de gött! Vi syns i T3 Center!

4 thoughts on “#12 Pavel: – Arbetsmoral, offervilja och special teams!

  • 15 november, 2016 kl. 19:58
   Permalänk

   ?
   Du kan ju inte ha sett många matcher iår

   Svar
 • 15 november, 2016 kl. 13:02
  Permalänk

  Toppback! Vilken bra värvning detta blev. Hatten av!!

  Svar
 • 15 november, 2016 kl. 15:23
  Permalänk

  Lät ju trist om Lindqvist skulle vara borta resten av säsongen.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: