12 p ner till Almtuna

Till sist en otroligt skön seger och tre nya poäng, i en återigen rätt målsnål tillställning hemma mot Almtuna med 2-1 i A3 Arena. Periodsiffrorna, i hemmalagets favör till sist (2-0, 0-1, 0-0), skotten 30-24 inför 3 278 betalande i A3 Arena den här onsdagskvällen.

Skönt att efter vinsterna, först borta mot Pantern, och nu senast hemma mot Västerås återigen få vinna en match hemma i A3. Att på något sätt börja bygga en ny streak, sedan då att det var just Almtuna som ligger på negativ kvalplats. Otroligt tre viktiga poäng in på kontot.

Skillnaden vid förlust hade varit hemska sex poäng, nu har vi 12 i stället.. helt klart mycket bekvämare.

Våra mål i kväll från i tur och ordning: #71 Stål Lyrenäs och #79 Lundberg

Sedan denna gång Mikko Pukka (Sjuk?), Simon Backman (skadad), Cody Murphy (skadad), Marcus Jonsson (skadad) samt William Eriksson just nu utanför laget.

Målvakter:

30 Mattias Pettersson (31 Oscar Masiello)

Backar:

26 Jacob Stenqvist – 5 Hardy Häman Aktell

28 Simon Åkerström – 37 Jacob Andersson

4 Jonas Emmerdahl – 52 August Tornberg

7 Alexander Hellström

Forwards:

77 David Lindquist – 13 Fredric Andersson – 29 Alexander Wiklund

71 Oskar Stål-Lyrenäs –22 Jacob Peterson – 79 Emil Lundberg

20 Mattias Granlund – 19 Kristoffer Söder – 40 Sebastian Selin

10 Emil Norberg – 53 Lukas Ericsson – 48 Filip Cruseman

21 Erik Rainersson

Där extrabacken Hellström fick blott fem byten (02:50 min) medans Rainersson blev kvar på bänken hela matchen.

* * *

Matchen som sådan?

Hemmalaget tog tag i taktpinnen tämligen omgående, ett tidigt PP, där vi skapade så trots att målet uteblev så gav det energi. Sedan då 1-0 redan i 10:e minuten och läste ni bloggen i går så vet ni numer vikten av första målet. (länk) När vi sedan fick 2-0 var känslan att det här kan på riktigt rinna i väg.

Men trots otaliga lägen så sumpade vi chansen att stänga matchen tidigt, till sist onödigt spännande även om vi nu bärgade tre otroligt viktiga poäng.

Special teams?

Björklövens PP i kväll 33% (05:38 min) och i kväll var vårt BP 50% (03:30 min)

Viktigt med mål i PP, sedan såg faktiskt det spelmomentet bra mycket bättre ut än hur det brukar.. förstår dock inte varför Lyran ska stå ute till höger och Söder bygga från vänstra kanten. Båda hamnar ju med bladet ut mot sargen och får så sätt onödigt dålig vinkel.

Mer statistik

Tekningar: 29-37, alltså en klar hemmatorsk men i kväll föll vi /pga. spelövertaget) även i block via 2-9, samt noterade seger i hits med 2-1.

Mest istid?

 1. #37 J Andersson, 20:32 min
 2. #52 Tornberg, 20:16 min
 3. #4 Emmerdahl, 20:14 min

Här värt att notera ifall klockan visar att rätt att både Tornberg och Emmerdahl spelade mer än halva sista perioden.

Våra tre nycklar inför kvällens match?

 • Komma ut starkt och ta kommandot, första målet alltid viktigt.
 • Värdera och ta vara på målchanserna och inte behandla dom som fallfrukt.
 • Stänga ned Firma Mårtensson /Hertzberg

Sedan med fler poäng och ytterligare segrar kommer än mer självförtroende, då kommer så mycket ge sig av sig självt..

..och hur gick det?

Vi tog helt klart kommandot från början, skapade mer klara lägen än vi brukar.. dock som vanligt lite låg effektivitet. Deras i mål i PP på en rätt snygg styrning av Lucas Sandström, ett asssist dock på Mårtensson.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Segern och tre poäng, nytt mål i PP, trots allt bara ett i baken samt inte minst det rätt lugna spelet med puck. Laget behöll ofta pucken inom laget vid byten i stället för att dumpa och tvingas checka och erövra tillbaka pucken. Kändes tryggt på något sätt.

..och möjligen då att det att det alltjämt är 11 matcher (maximalt 33 poäng) kvar till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#79 Lundberg, oöm och stark på pucken.

två loggor

#71 Stål Lyrenäs, visade vägen och hängde en ny balja.

Den duon och linan kombinerad med #22 Petersons kvällens bästa gröngula lina.

en logga

#30 Pettersson, ny stabil insats. Lugn och metodisk.

Glaset, hel eller halvt?

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände hemma mot Almtuna i kväll.

HÄR då den rätt tighta tabellen.

Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

6 thoughts on “12 p ner till Almtuna

 • 30 januari, 2019 kl. 22:57
  Permalänk

  Har funderat länge nu, vad menar du med ”Glaset, hel eller halvt?”

  Svar
  • 31 januari, 2019 kl. 21:05
   Permalänk

   Bra fråga Steve, tanken redan från början var att få lite respons på de spelare vi efter matcherna utsetts till matchens tre spelare.. Sedan gjorde jag fritt en egen liten tvist på uttrycket att man kan se ”glaset som halvfullt (positivt) eller halvtomt (mer negativt)”. Så ingen direkt djupare tanke eller nåt särskilt budskap.. mer bara att man säkerligen efter varje match skulle kunna se och uppskatta olika detaljer och olika prestationer.. att vi alla hade kunnat namnge olika spelare.

   Svar
 • 31 januari, 2019 kl. 00:11
  Permalänk

  Skämmes ta mig fan! Löven spelarna jublar som dom vunnit VMGuld. Fagerwall tycker dom spelat br. När dom besegrat ett jumbolag med 2-1. Svergiges största hockey fiasko 18-19. GD skanderat ” vi älskar löven” och” till elitserien vi gå”. Patetiskt. Väldrillade av de direktiv de fått av sina kontakter med styrelse och annat. Hade detta skett i Stockholm eller Leksand hade blinde Shilken fått en avhyvling av supportrarna han kommit ihåg men inte i Umeå. Här råder Sosse mentaliteten som den gamle snyggt skrev om förra veckan. Om vi mot örmodan får den sportchef vi alla vill ha blir hans första jobb att göra sig av med duon i båset. Att inte få ut mer av spelarna är ett renttjänstefel. Din hockey dog för generationer sen Fagerwall. Vår backbesättning skrämmer ingen. Det fysiska spelet finns inte. Några på gränsen till många av lagets spnelare har kompetens långt över vad dom tillåts visa i dag. Kvävda av vem? Tyvärr är jag och övriga supportrar lurade igen. Löven förmodas överleva och säsongen tar snart slut. När den egentligen borde börja. Förbannad, besviken och djävulskt irriterad på den flathet organisationen visar mot oss på läktaren. Ett nytt fiasko igen och reaktionen är ” jasså, hoppsan”.

  Svar
   • 31 januari, 2019 kl. 21:19
    Permalänk

    Finns säkert fler som känner samma Stefan ´Kil´, se även svar till Danne.

    Svar
  • 31 januari, 2019 kl. 21:18
   Permalänk

   Ord och inga visor Danne, samtidigt är det så klart många fler som likt dig är besvikna och frustrerade över hur säsongen blev. I går mot Almtuna 4:e lägsta officiella publiksiffran den här säsongen, knappt 600 under snittet. Någonstans tar så klart tålamodet slut, så är det.. Fullt förståeligt, men samtidigt behöver ju lirarna på isen stöd och att vi backar upp dem. Tror vi kan glömma finalen som Grönberg pratade om, nu vill man främst se att vi räddar klubbens framtid, slipper ett nesligt kval, och kan börja blicka framåt igen.

   Är det nästan inte silly season som är vår allra bästa säsong..? Lite lugnare och mer hälsosamt för pumpen iaf..

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: