12 av 15 blev 10 av 18

Vid omstarten på det nya året och inför matchen mot Timrå skrev jag att vi stod inför fem ödesmatcher som antingen kunde ta oss uppåt eller ve och fasa nedåt i tabellen.

23378433736_51619e6291_b

En inte så ovanlig syn i T3 Center. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

MegazoneHÄR en repris på det inlägget och vi kanske först ska kolla in hur tabellen såg ut där och då söndag den 3 januari inför Timrå..

Tabell 160103

Jag kollade redan då ifall sportchef Daniel Johansson (även om han inte vill prata om ödesmatcher) att de kommande fem matcherna skulle bli avgörande vart säsongen tog vägen: Dalles svar var: – Vi är fullt medvetna om att varje poäng är oerhört viktiga. Parallellt med den höga kravbild vi har inom gruppen gäller det att njuta av stunden, slappna av och göra sitt bästa. Om det blir avgörande för säsongen vet vi när grundserien är avslutad.

Det har han ju så klart helt rätt i men, jag skissade på fyra segrar på fem matcher för att vi skulle fortfarande ha en reell och inte bara teoretisk chans på slutspel. Nu kan vi lägga till matchen mot Leksand senast och även om vi vann ”nyckelmatchen” jag nämnt Timrå som och den möjligen svåraste uppe i Haparanda kan vi i dag summera till 10 p på dessa sex matcher. Detta då efter två rejäla bottennapp hemma mot Mora och borta mot Almtuna.

Fortfarande helt oförklarligt att vi klappade igenom så totalt hemma mot Mora, att laget sedan ska ha låst in sig i omklädningsrummet utan tränarna efter vårt bleka framträdande mot Almtuna tydde så klart på något. Effekten och reaktionen på dessa två förluster kom iaf direkt uppe i Haparanda, en påtaglig glädje man inte sett på länge.

Nu senast då matchen mot Leksand som dessvärre i efterhand handlat om så mycket annat än själva sporten, även om vi faktiskt i denna match spelade klart bättre än i några av de matcher vi vunnit på slutet. Men i den sits vi satt oss under säsongen räcker det inte längre med att spela bra och vara nöjd med prestationen. Man kan inte heller prata i termer av små marginaler eller stolpe ut.

Vi hörde som sagt att sportchef Daniel Johansson och Björklöven ska ha haft möjlighet att ha Dennis Persson klar till Leksandsmatchen, varför man i så fall inte ville lösa det sista för att få honom spelklar är en gåta för mig. Efter de två plumparna var det på något sätt allra sista chansen, vi mötte då ett av de lagen närmast före oss. Inför matchen sju poäng före oss, så vid en trea hade kunant vara fyra poäng. Att det sedan ska ta ända fram till 22 januari att lösa den berömda 8:e backen i ett kapitel i sig, det får vi dock ta vid ett separat tillfälle.

Hur ser då tabellen ut i dag med 12 matcher kvar för vårt gröngula Björklöven?

Tabell 160124Det är så mycket jag inte begriper med årets upplaga av Björklöven, att truppen blev komplett först efter 40 omgångar en gåta, varför det skulle dröja så länge innan man ändrade spelsystem och vara mer avvaktande och kompakta nästa gåta, varför man sedan lånar/värvar in karaktärer, spännande namn eller kanske bara det som finns på marknaden (typ ”bara för att”) kontra det behov vi så tydligt haft hela säsongen en annan stor fundering. Sedan då det omtalade mötet i Grännbyhallen, likt det jag nämnt ovan.. varför händer allt så otroligt sent och sedan när det redan mer eller mindre redan var kört?

Teoretiskt finns det säkert fortfarande en möjlighet, men jag tror plattmatchen hemma mot Mora satte spiken i kistan. Där och då gick tyvärr tåget mot play off och slutspel. Nu får vi nog vara glada ifall vi slipper ett väldigt nervkittlande negativt kval.

Killarna får mer än gärna tända till lite extra och visa att det jag skrivit är fel eller inte stämmer, det tar jag sju dar i veckan. Men jag är inriktad på att säsongen i bästa fall är över 28 februari efter bortamötet med Leksand. Drömmen eller chansen till slutspel ser jag tyvärr som krossad eller förbrukad, detta till mångt och mycket beroende på kontinuerlig passivitet på så många håll och kanter.

Håller du med eller mot? Några andra tankar, skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt.

Blir hursom en intressant match mot VIK Västerås HK, oavsett slutspel eller inte har vi revansch att fordra efter tre raka förluster. Bara det i sig borde ju vara tändvätska nog, inte sant?

Megazone

One thought on “12 av 15 blev 10 av 18

 • 25 januari, 2016 kl. 18:51
  Permalänk

  Jag delar din analys. Kanske gubbarna kan ha en chans uppåt om dom vill eftersom det inte finns något att förlora längre? Men samtidigt vill dom inte vinna åt TJ?

  Man ser ju hur små eller stora marginalerna är, beroende på hur man ser på det men jag tror att det hade räckt om en av Öhman/Edblom/Palmebjörk hade haft förra årets poängsnitt hade dom vart på slutspelsplats. Där belastar jag inte spelarna för resultatet utan konstaterar bara fakta.

  Två trepoängare fler än 13/14 och 12 matcher kvar känns som löven ska slippa negativt kval men jag gillar ju kval 😉 Dock känns det lite orättvist mot lagen underifrån och jag hoppas ”rätt” lag får kvala.

  Lite synd att det inte gick bättre, är inte ofta man har en Trotter och en Kevin (+alla andra SHL-mässigt givetvis) i ett lag samtidigt med Lövens budget.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: