#11 Eriksson knäckte PP-spöket!

Det börjar bli dags att varva igång sajten igen och även om långt ifrån allt var bra mot MODO senast så bröt vi iaf PP-torkan. Näste senaste målet i PP var från #90 Alex Hutchings mot Almtuna den 29 december.

#11 William Eriksson Foto: Lucas Norlin

Hur har det sett ut sedan dess?

Almtuna: 6 min i PP, men ingen utdelning.. på samma tema sedan följt av..

Mora: 04:13 min

BIK: 06:05 min

Västervik: 04:00 min

SSK: 02:00 min

Västerås: 04:00 min

MODO: 08:51 min innan #11 William Eriksson bröt den torkan och knäckte PP-spöket då han reducerade till 2-3 med 01:03 kvar va matchen.

Nu betyder det inte allt och bara genom det målet har vi heller inte sett någon direkt skillnad i vårt PP. Fortfarande väldigt märkligt hur lite så många skickliga spelare får ut i den spelformen. Sportchef Per Kenttä menade i CMore inför tredje att han var pissless på lagets PP.

Frågan är sedan om de nya J.T. Brown och Francis Perron verkligen kan lösa detta på egen hand? Just nu på tok för statiskt i den spelformen och med för dåligt pucktempo kombinerat med med dålig passningskvalité tror jag nästan sajten själv skulle kunna ställa upp en box och försvara mot vårt eget PP.

Jag hoppas möljigen att målet från Eriksson kan lätta på tryvket på seplarnas axlar en aning, men för närvarande läämna spelformen den del övrigt att önska.

Jag gillar tanken med en point i PP, men det gäller att få till mer rörelse och mer varierande avslut så att våra motståndare inte vet att avslutet kommer att komma från Hutch från vänstra sidan. Utöver mer rörelse gäller det att spetsa passningskvalitén och få till ett betydligt högre pucktempo, när vi sedan tar avslut gäller det att ha trafik på buren för att dels skymma och göra det svårt men även vara beredd på en ev. retur. Här saknar jag verkligen en stryktålig och oerhört värdefull grävskopa i #18 Olof Mårs som parkerade framför motståndarens målvakt, var svår att flytta och därtill en djäkel på att gräva in returer. Ett oerhört viktigt och värdefullt vapen.

Skönt att spöket är knäckt, men nu återstår det att se hur det kommer se ut mot SSK i den spelformen i morgon? Var målet senast enbart en tillfällighet, eller kan den förlösande pucken ge laget en boost i just PP?

Kommentarer, reflektioner eller egna tankar etc. Fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet

2 thoughts on “#11 Eriksson knäckte PP-spöket!

 • 24 januari, 2021 kl. 09:37
  Permalänk

  PP är precis som du säger alltför förutsägbart.Liksom finns bara ett alternativ åt gången.Tycker inte att dom gör det tillräckligt svårt för motståndarna.När dom är en spelare fler,måste dom få en lirare i motståndarlaget att välja att ”släppa” sin position,för att därigenom få en rörelse på boxen,tidsnöd,helt enkelt.Varför inte prova mer med både Liss och Hutch?
  Då blir det knepigt för boxen.Kör med två backar,Possler eller Wiklund,framför mål.Deilert,Eronen.Då måste ju boxen”välja”Nån i boxen måste ju släppa spelaren framför mål!!??!Skott,retur,mål.

  Annars så var det mycket dåligt tempo av Löven. Modo stängde i och för sig mittzonen bra.Men,slarviga passningar i avgörande lägen,osäkert backspel (0-1) målet,totalt tapp av Rahimi vid sargen.Situationen var redan över,men vi spelade fast oss i hörnet.Alltför ”osäkra” pausfinter vid blålinjen,en del går hem,men det blir ju livsfarligt när det inte gör det.
  Mantler visade sig mänsklig vid 2-1,men gjorde även många bra saker med.
  Possler pigg,”Otto” kändes nästan övertänd.Manberg hade väl inte så många minuter??Hoppas på revansch mot ett lag som inte passar Löven.,dags att ”käka” upp kringlorna!!

  Svar
 • 24 januari, 2021 kl. 13:15
  Permalänk

  Känns inte direkt som vi har några pp varianter alls. Varför inte prova emil lundberg / william quist varianten som ofta funkar med en spelare på sidan av mål som tar emot pass och lägger bakom rygg mot mitten eller bortre stolpe. Funkar ofta!
  Eller ta ett snack med powerplay geniet conny strömberg dom kanske kan hjälpa till

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: