100 dagar till premiären

Idag är det exakt 100 dagar kvar tills det är dags för seriepremiären i hockeyallsvenskan säsongen 2017/18. Björklöven ställs då mot BIK Karlskoga på bortaplan.

Först premiäromgången som sådan.

Tisdag 19 september
BIK Karlskoga vs IF Björklöven
Timrå IK vs HC Vita Hästen
AIK vs IK Pantern
Onsdag 20 september
Leksands IF vs Södertälje SK
Västerviks IK vs IF Troja-Ljungby
IK Oskarshamn vs MODO Hockey
Tingsryds AIF vs Almtuna IS

Troligt att ju BIK vs. Löven kan bli säsongens första huvudmatch i C More följt av Leksand -Södertälje.

Björklövens lagbygge pågår i det tysta och vi kan vara säker på att den sista pusselbiten inte är lagt än och det är ju de sista bitarna det som ska skapa helheten, eller hur?

Premiärmotståndaren BIK Karlskoga har ju tappat en hoper med spelare, närmare bestämt nio stycken och tittar vi närmare på vad man tappat så räknar man bort Daniel Wessner som lagt av och Tomas Kvalme Olsen som gått till Södertälje SK, så har övriga sex gått till högre ligor och tappet av exempelvis stjärnskottet Victor Ejdsell till Nashville men lån till HV 71 och passningsgeniet Alex Lavoie till KalPa måste bara märkas kommande säsong. Lägg till Engelage, Larsson, Persson, Lennström, Kruse så inser ni. Samtidigt tappade man bra inför förra säsongen och svarade ändå för en storstilad fjolårssäsong. Värvat helt OK inför denna säsong men inte i pariet med vad man tappat, men visst kommer ex Thorell och Parkkonen leverera. BIK kan man dock aldrig räkna bort som jag gjorde i vårt tips ifjol så vi får nog räkna med en tuff premiär, precis som det ska vara i Nobelhallen, för även om man tappat många spelare genom åren så sitter det i väggarna, även när Wessner lagt av, eller vad tror ni?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: