100 dagar till nedsläpp

Idag är det precis 100 dagar till pucken släpps nere i Ge Ge Hockey Center och omgång 1 i Hockeyallsvenskan 16/17. De är många som gjort det. Frågar är varför? Därför är väl jag ännu dummare som ställer frågan och sen ändå gör detsamma. Jag pratar förstås om att tippa sluttabellen redan nu. Kan inte går mer än år h-e, men va fan? Jag ger det även ett försök. Något ska göras på 100 dagarsdagen.

Jag kommer dock inte grotta ned mig i detalj i varje lag och varför man flippar eller floppar utan ger en tabell och en kortare förklaring. Bra så…

 1. AIK (1)
 2. Almtuna (7)
 3. Modo (SHL)
 4. IK Oskarshamn (3)
 5. Timrå (8)
 6. BIK Karlskoga (5)
 7. Björklöven (12)
 8. VIK Västerås HK (9)
 9. HC Vita Hästen (11)
 10. Tingsryds AIF (2)
 11. Södertälje SK (Div 1)
 12. Mora IK (6)
 13. IK Pantern (10)
 14. Västerviks IK (Div 1)

Att AIK trots tappet av Malte Strömwall blir seriefavorit behöver inte utvecklas. Man kommer hota mot SHL i år igen. Almtuna har något intressant på gång och i brist på andra spännande lag i år får de min andraplats. Modo har en del platser att fylla och det måste in klass där och det tror jag. Man har inte råd att harva i HA. Oskarshamn har likt Almtuna något på G trots tappen av Wahl och Deschamps. Lär kriga i toppen.

Många tror att Timrå blir skitbra i år. Någon måste fixa jämvikt. Var hungriga ifjol. Kommer man vara det i år igen och kan Dahlén bära laget? BIK Karlskoga har tappat mycket av vad BIK varit i Henrik Björklund, Christian Berglund och Marcus Nilsson, men brukar på något sätt alltid få till det. Vi får ett glädjetips av mig. Tippade laget som seriesegrare i fjol. Det vet vi hur det gick, men i år kan vi slå underifrån och det passar klubben bättre. Vi kvalar vidare efter grundserien. Västerås gör oss där sällskap. Man reste sig via märkliga turer på nio och kan nu börja bygga på nytt.

Vita Hästen och Tingsryd har inga värvad synbart bra, men blir förstås hot om de sista slutspelserieplatserna. Södertälje har likt många andra nykomlingar satsat att behålla stommen av det lag som klev upp. Det kommer hålla klubben kvar via en 11:e plats. Mora kommer inte nå slutspel, men utöver det är det svårt att säga något om laget, som alltid.

Till negativt kval tror jag fjolårsnykomlingen Pantern åker. Hur klarar man sig utan Lillis Lundh? Till hockeyallsvenskan för att vända ned igen tror många att Västervik gör och tyvärr tror jag det samma. Kan man spetsa under hösten kan man sprattla till.

Skrev ni inte på bloggkollegans tips eller har åsikter om min ranking eller vill säga din mening om precis vad som helst…skriv en kommentar…

One thought on “100 dagar till nedsläpp

 • 5 juni, 2016 kl. 10:08
  Permalänk

  Foppa&Co&Övik ser nog till att sejouren blir ettårig.

  En obotlig optimist skulle nog tippa Löven högre och kanske JF&TJ&MÅ med revanschlusta kan bygga nåt riktigt bra med ”energispelare”. Isof kan det gå hur bra som helst men realistiskt blir tipset såhär.

  1 Modo (SHL)
  2 VIK Västerås HK (9)
  3 AIK (1)
  4 HC Vita Hästen (11)
  5 Timrå (8)
  6 Mora IK (6)
  7 IK Oskarshamn (3)
  8 Almtuna (7)
  9 Tingsryds AIF (2)
  10 Södertälje SK (Div 1)
  11 BIK Karlskoga (5)
  12 Björklöven (12)
  13 IK Pantern (10)
  14 Västerviks IK (Div 1)

  /lukas

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: