1 vecka till transferstopp

Den senaste veckan rätt lugn sett till en gröngul silly season, det är faktiskt inget alls som presenterats. Här hoppas vi även inom kort kunna bjuda på en intervju med nygamle sportchefen Fredrik Grönberg.

Därimellan även två matcher mot Leksand (seger 4-2) och i går ett möte med SSK som dessvärre slutade med lite sur torsk med 1-3.

Med tanke på det både lite osäkra och samtidigt rätt påfrestande skadeläget i truppen genom kvintetten #4 Emmerdahl, #14 Murphy, #24 Hage, #29 Stenlund Ädelgran samt #90 Hutchings lite intressant att se vad som kommer hända framöver.

#90 Alex Hutchings en av rätt få rightfattade fw, kommer någon fler innan deadline? Foto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Sedan går det ju inte heller att komma ifrån att många av våra konkurrerande lag den senaste tiden både breddat och spetsat sina trupper inför slutspurten och stundande slutspel, det brukar ju bl.a. kunna bli så att man namnger spelare och därigenom ges möjlighet att plocka dem längre fram vid behov. Sedan brukar de finska lagen i SM Liiga likt Sport gjorde med Filiph Riska ge spelarna möjlighet till nya utmaningar i slutet på säsongen då laget missat slutspelet. Man kan väl på samma sätt tänka sig fler spelare inom Europa som gärna vill spela till sig ett kontrakt för kommande säsong och därigenom ser HockyAllsvenskan som ett bra skyltfönster.

Jag tänker mig även att det även kan var en möjlighet att under en kortare tid testa en spelare från ex.vis Div 1, då kanske det främst bygger på att det är ett lag som inte själva är i läget att de satsar mot HA. Men det finns ju skickliga spelare även i övriga lag.

Vad har då hänt hos våra konkurrenter senaste veckan?

AIK

Almtuna IS

Släppte Henrik Marklund (f) till Hudiksvalls HC.

BIK Karlskoga

HC Vita Hästen

Plockade förra torsdan in Henrik Nyberg från SSK, nu under veckan även backen Robin Karlsson från Väsby IK.

IF Troja-Ljungby

IK Oskarshamn

Plockade förra torsdan in backen Joonas Valkonen från Kiekko-Vantaa, har även lånat ut Victor Laz till Kallinge-Ronneby IF. Dessutom uppmärksammades det på hockeysverige.se under kvällen att Linköping HC´s Fredrik Karlström (i fjol i AIK) numer återfinns på IK Oskarshamn roster.

IK Pantern

Har hämtat in backen Valtteri Ilomäki från Ilves.

Leksands IF

Har plockat in de båda forwardsen Daniel Pietta och Marcel Müller från Krefeld Pinguine.

MODO Hockey

Södertälje SK

Släppte förra torsdagen Henrik Nyberg till HC Vita Hästen.

Timrå IK

Tingsryd AIF

Västerviks IK

Har under veckan plockat in forwarden Marcus Lindblom från Valbo HC.

Inte så otroligt aktivt den senaste veckan även om några av klubbarna ryktas vara ute på marknaden.

Men inte oväntat är det Leksand som varit mest aktiva, här återstår dock att se vad händer med gruppen när man nu plockar in två spelare som man dessutom tydligen satt allra högst i hierarkin. Några lär ju få minskad speltid etc. och uteblir succén för Müller och Pietta inte säkert det bästa för gruppdynamiken och laget Leksand. Dessutom i går uppgifter i Aftonbladet att de inom kort kommer presentera Robin Rahm som ny målvakt.

Så det går ju inte att komma ifrån att dalalaget och ”hela landets” Leksands IF verkligen ”går för det” den här säsongen.

I går dessutom ett klipp på HockeyAllsvenskn.se (länk) där Mike Helber räknade upp tre drömnamn..

 • Arto Laatikainen (b), Ilves (tänkt för Timrå IK)
 • Philip Samuelsson (b), Charlotte Checkers (tänkt för Leksands IF)
 • Joakim Hillding (f), klubblös f.d Lukko (tänkt för Troja/Ljungby)

Men nedräkningen och klockan uppe till höger på vår hemsida tickar iaf ner, vad tror ni kommer hända inom den närmaste veckan? Den 15 februari kl. 00:00 stängs iaf transferfönstret för den här säsongen..

Fältet som vanligt rätt fritt, vem vill börja?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan ovan för att ta del av ditt gratisspel (250 kr) och loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg sedan ett spel utifrån dina egna tankar för att krydda matcherna!

One thought on “1 vecka till transferstopp

 • 9 februari, 2018 kl. 15:38
  Permalänk

  Hos Björklöven är det total tystnad ! Väldigt jobbigt med denna tystnad men samtidigt imponerande att ingenting läcker ut !
  Men den totala tystnaden kring Hutchings är enerverande !

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: