1 vecka eller 168 timmar kvar.

Av vadå tänker du..? Ja, nu är det bara en vecka kvar till transferfönstret stänger för denna säsong fredag den 15 februari. Klockan tickar och har ni inte noterat det så har vi en nedräknare här på bloggen.

Bloggen har tidigare både genom inläggen ”Någonting måste hända!” som ”När är råttet mågat?” gett sina tankar.. så här långt sedan dessa har ännu inget hänt gällande Lövens trupp, men vi hoppas verkligen att vi får anledning att återkomma kring någon eller några nyheter framöver.

Här kan och ska man nog dessutom lägga in aspekten att vi just nu har några upp poäng upp till slutspel och en något skönare marginal ned till negativt kval, säsongen kan ta slut redan den 8:e mars.. nu alltså i så fall blott bara nio matcher kvar, vi kanske borde spara degen till kommande säsong i stället?

Det är då bloggens gemensamma uppfattning att vi spar degen och låter Kenttä jobba med så mycket som möjligt till kommande säsong. Möjligen om han hinner presenteras innan den 15:e och att vi på sätt skulle hinna testa några från ex.vis HockeyEttan under de då kvarvarande matcherna av säsongen. Men att lägga krut för att spetsa etc. känns ärligt rätt så bortkastat i det här läget.

Tidigare kunde vi läsa detta från Björklövens VD Anders Blomberg och det visar ju om inte annat att klubben verkligen jagade spets. Men sanningen är nog även att dels marknaden vad bloggen förstått är riktig tunn just nu, garanterat fler lag som både vill se bredd som spets i sina lag och sedan är nog inte alltid Björklöven det allra hetaste alternativet. Där kanske vi fans överskattar Lövens attraktionskraft en aning. Lägg därtill en så här långt rätt tuff sportslig säsong med krävande fans.

Vad har då hänt hos de övriga lagen i ligan?

AIK

Plockade i går in backen Brian Cooper från Milwaukee Admirals.

Almtuna IS

Nya kontrakt med backen Stefan Lassen och fw Tobias Liljendahl.

Sedan sist har man även plockat in forwarden Sebastian Frantz från Kenai River Brown Bears.

BIK Karlskoga

Har släppt Victor Ekarv och tillfälligt nu lånat in Linus Lindström från norra Västerbotten och bröderna Marklunds.

Sedan sist har man även plockat in forwarden Tor Immo från Leksand.

HC Vita Hästen

Har lånat in Jesper Emanuelsson från Frölunda. Lånet gäller tills vidare.

IK Oskarshamn

Nya kontrakt med backen Jaeden Martin Lassen och fw Markus Modigs.

IK Pantern

Plockade in Björn Svensson som kom från Zagreb.

Sedan sist nya kontrakt med backen Oliver Joakim Larsen och fw Nick Olesen och Villiam Haag. Därtill lånar man ut backen Ruben Rampazzo till Helsingborgs HC.

Karlskrona HK

Lånade ut fw Johan Schreiber till Kallinge/Ronneby och presenterade ett nyförvärv i fw Hannes Johansson som bröt sitt kontrakt med Tingsryd.

Leksands IF

Släppte under veckan forwarden Tor Immo till konkurrenten BIK Karlskoga, presenterade dock i dag fredag backen Kevin Schulze från Västerviks IK.

MODO Hockey

Sedan tidigare har man släppt fw Ludvig Elvenes till Tingsryd.

Sedan sist har man förlängt kontraktet med talangfulle forwarden Linus Pettersson, däremot klart att sportchef Micke Sundlöf lämnar efter säsongen.

SSK

Sedan sist har man förlängt kontraktet med forwarden Måns Lindbäck.

Tingsryds AIF

Lånade ut fw Hampus Melén till Kallinge/Ronneby och släppte enligt ovan fw Hannes Johansson till KHK.

Sedan tidigare hade man plockat in fw Ludvig Elvenes från MODO Hockey, man valde samtidigt att inte förlänga kontraktet med backen Brenden Miller. Dessutom har man lånat ut målvakten Tex Williamsson till Frölunda samt fw Robin Vernström Palmqvist till Tyringe SoSS.

Sedan sist har man tappat backen Brendan Miller till Florida Everblades.

Västerviks IK

Sedan tidigare nytt kontrakt med backen Erik Ullman.

Sedan sist då alltså klart att man släppt backen Kevin Schulze till konkurrenten Leksand.

Lite märkligt ändå med Västervik, tidigare under säsongen Mingoia till Rögle och i dag då Schulze till konkurrenten Leksand. Bara ekonomi eller?

Västerås IK

Sedan sist då nytt kontrakt med lagkaptenen och ”mr VIK” Fredrik Johansson, Fredrik nöjer sig inte med 13 säsonger i den svartgula tröjan. Stort.

*

Sammantaget trots allt nu nästan alla lag, utan då vårt eget Björklöven där något hänt sedan mitten på januari.

Hursom nu alltså bara en vecka kvar innan transferstopp för denna säsong. Bör vi ens hoppas på någon eller några, frågan är i så fall bara vem eller vilka?

Eller bör vi i stället som bloggen tycker spara på degen..?!

Kommentar, tankar.. Fältet som vanligen tämligen fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

3 thoughts on “1 vecka eller 168 timmar kvar.

 • 9 februari, 2019 kl. 00:06
  Permalänk

  Håller med spara degen ! Negativt kval är inte aktuellt och tar vi oss till slutspel så tillför inte ne spelare något som kan lyfta laget mot några extrema nya höjder

  Svar
 • 9 februari, 2019 kl. 10:35
  Permalänk

  Värva kan man göra om man även kan knyta spelaren för nästa säsong.

  Ska man värva för denna säsong…tveksamt. Vi kan ta oss till ett slutspel men inte till SHL. Slutspelet generar extra intäkter men även extra kostnader. Spelaren vi värvar in ska i så fall inte kosta mer än den smakar anser jag.

  Svar
 • 9 februari, 2019 kl. 16:52
  Permalänk

  Backar!! Hellström borta resten, Backman frågetecken, Pukka frågetecken.
  Vi ligger risigt till minst sagt.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: