1 poäng till krävs

Redan i min krönika ”När är råttet mågat?” låg mitt fokus på att undvika ett negativt kval. Säsongen 18/19 kändes tyvärr redan då på så många sätt redan körd, men något negativt kval vill jag definitivt inte behöva uppleva.

Hur är då läget just nu?

Efter utspelningen mot MODO i fredags vet vi numer till 100% att hoppet om ett spännande slutspel denna säsongen för topptippade Löven är ute. Med det lag vi kan ställa på benen och på det sätt vi spelar nu är det dock lika bra, vi hade inte haft något där att göra. Så enkelt är det.

Men om vi ser till den negativa kvalplatsen, hur är läget då?

Jämfört med förra veckan och efter förluster mot både Tingsryd och MODO alltså ett klart minskat glapp ner till Almtuna på plats 12 och Tingsryd på plats 13. Båda dessa lag alltså sex poäng efter oss i tabellen och även fem mål sett till målskillnad. I dagsläget alltså viktiga poäng och mål ner till Tingsryd på den negativa kvalplatsen.

Vår vecka:

IK Panter (h) och Leksands IF (b)..

..då Almtuna möter:

IK Oskarshamn (h) och AIK (b)..

..samt då Tingsryd möter:

Västerviks IK (h) och IK Oskarshamn (b).

Ett bra resultat på onsdag för både oss och Pantern vore att gästerna avgör på övertid eller straffar, då är båda helt säkra inför sista omgången. Annars torde Västervik kunna bli lite av räddningsplanka då de jagar SSK och den sista slutspelsplatsen, inte alls omöjligt att de plockar av Tingsryd på onsdag.

Men kanske inte lönt redan nu att spekulera mer kring dessa kommande matcher, det lär vi säkerligen göra i kommande inlägg. I dag kan vi dock konstatera en något stabil, men så otroligt viktig marginal ner till Tingsryd på den så viktiga plats 13 i tabellen. Men det krävs ytterligare en poäng för att kontraktet ska vara definitivt till 100%.

Tankar och förhoppningar inför veckan och våra matcher mot Pantern i morgon och Leksand på fredag? Fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

8 thoughts on “1 poäng till krävs

 • 5 mars, 2019 kl. 08:46
  Permalänk

  Jag ser inte att Almtuna ska ta 6p så jag känner mig ändå ganska lugn på nåt sätt. Men klart det är ovisst så länge det inte är garanterat.

  Svar
 • 5 mars, 2019 kl. 09:03
  Permalänk

  Skulle bara vilja veta hur snacket gått under säsongen både i ledningen och bland spelarna/ledarna.

  Svar
  • 5 mars, 2019 kl. 14:27
   Permalänk

   Vi kan sjalvklart som vi gor ganska ofta forlora mot Pantern hemma, typ 1-3 /1-4 med var usla effektivitet. Gjorde inte Pantern 3 mal pa 13 skott i deras senaste match ? Att vi sedan skall ta Leksand borta kanns ju som en ren utopi som vi spelar pa sistone. Nej jag tror vi far hoppas helt enkelt att Taif och Almtuna inte skraller o tar sex poang. Da blir det en ackligt malskillnadshistoria. Och forlorar vi mot Pantern med typ 1-3 och sedan blir utspelat av Leksand med 5-1 da ar det ju kort. Detta blir svettigt, hoppas pa en pinne minst mot pantrarna sa vi kan andas ut.

   Svar
 • 5 mars, 2019 kl. 09:20
  Permalänk

  Vi kvalar inte! Almtuna och Tingsryd måste båda gå rent och dessutom göra många mål. Det händer inte.

  Svar
  • 6 mars, 2019 kl. 12:17
   Permalänk

   Tror inte de behover gora manga mal. Om de vinner sina matcher sa far de ju minst plus 2 mal, vi kan ju definitivt forlora bade mot Pantern och Leksand med sammanlagt -5 eller mer i malskillnad. Da har val Taif o Almtuna gatt om oss ? Eller ?

   Svar
 • 5 mars, 2019 kl. 13:26
  Permalänk

  Pär kenttä får mycket att göra när han börjar i löven den 1a april. Daniel sondel i Luleå får inget förnyat förtroende i klubben. Kan har var en bra back för löven?

  Svar
  • 5 mars, 2019 kl. 19:38
   Permalänk

   Var har du hört det? Sondell förlängde sitt kontrakt, till och med säsongen 20/21, bara för någon månad sedan. Verkar väldigt märkligt ifall han helt tvärt inte är önskvärd längre. Han har ju inte varit sämre efter han förlängde kontraktet.

   Svar
   • 5 mars, 2019 kl. 22:10
    Permalänk

    Jag tittade på nu varande kontrakt på Sondell där stå de 18/19 Luleå har kanske inte uppdaterat sidan.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: