1-0 seger i Nobelhallen

Efter tidigare fem raka segrar i Nobelhallen var det i kväll skönt att få förlänga sviten till sex då vi till sist vann med fotbollssiffrorna 1-0 efter periodsiffrorna med BIK Karlskogas före (0-0,0-1,0-0). En för övrigt rätt jämn match där alltså #12 Pavel duschade redan cirkus kvart över sju och då efter bara tre byten. Länk.

bik karlskoga_Loven

Fast nu det gäller så klart att fortsätta plocka poäng och gärna då redan onsdag nästa vecka då vi tar emot topplaget Timrå IK i T3 Center. Ett Timrå som i kväll för övrigt slog Mats Waltins SSK med 3-0 hemma i NHK Arena.

Vårt mål i kväll från i tur och ordning, #57 Stefan Andersson.

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi numer har en rätt lång lista över indisponibla.. #4 Emmerdahl, #6 Karlsson, #14 Murphy samt #18 Ottosson. Tidiagre i dag en rätt bra genomgång över skadeläget (länk) och sedan en säkerligen uppskattad lägeskoll med Kim Karlsson (länk) där det tyvärr verkar vara en bra bit bort och med tanke på osäkerheten där hög tid att börja agera som bloggen var inne på tidigare i dag.

Kim som är center, där vi nu med tanke på skadorna har lite brist var även tänkt som en viktig toppspelare i detta lag. Då kan man inte begära eller förvänta sig att någon eller några av de övriga ska kunna steppa upp så pass att det tappet inte skulle märkas även i resultaten. Faktiskt inte juste mot vare sig laget och lirarna i sig eller oss gröngula fans vid sidan av som alltid betalar för att se laget.

Laget mot BIK Karlskoga:

Målvakter:

#35 Adam Werner (#50 Niklas Lundström)

1:a

#16 Lukas Ekeståhl-Jonsson – #32 Simon Fredriksson

#10 Jesper Thörnberg – #74 Stefan Öhman – #28 Lucas Sandström

2:a

#57 Stefan Andersson – #51 Christian Bull

#21 Fredrik Hetta– #24 Tobias Hage – #91 Joakim Högberg

3:e

#12 Niklas Pavel – #37 Jacob Andersson

#33 Marcus Jonsson – #7 David Lindquist – #20 Mattias Granlund

4:e

Extra: #42 Emil Wikström, #41 Andreas Vikström

#26 Linus Boström – #22 Nicklas Johansson – #29 Isak Stenlund-Ädelgran

Special teams?

Vårt PP 33,33% (5:19 min) och BP 100% (3 min) så även om det bara blev en påse i PP hursom väldigt avgörande i kväll. Här ändå viktigt att höja oss i båda formerna när vi alltjämt har förtvivlat svårt att skapa klara lägen i spel 5-5. Men med 33% i PP och ett 100% BP framöver skulle vi nog alltid vara rätt nöjda.

En rätt jämn match sett till skott, tekningar även om nu hemmalaget vann grenarna blockade skott och tacklingar.

Mest istid?

 1. #32 Fredriksson, 23:28 min
 2. #57 Andersson, 22:46 min
 3. #51 Bull, 21,18 min

Bloggens tre nycklar inför kvällens match?

 • Stå emot BIKs förmodade starka inledning
 • Sett till gästernas special teams, viktigt med disciplin i BP och effektivitet i PP!
 • Vilken målvakt som än står måste denne stå på huvudet för att vi ska gå vinnande ur matchen

..och hur gick det?

BIK Karlskoga ovanligt blekt hemma i Nobelhallen, en tämligen ljum inledning även om nu Pavel tog en tidig dusch. Men rent spelmässigt stod vi helt klart emot. Jag tyckte även bortsett den möjligt onödiga fighten att disciplinen var väldigt bra, nu prövades vi inte som brukar göras i Nobelhallen men helt klart visade vi fina gröngula skills.

Spontant om matchen..

Tror inte ens Micke Magic hade benämnt detta som en härlig batalj på Allsvensk nivå, men nu bryr jag mig inte längre hur det ser ut. Vi ligger där vi gör i tabellen och poängen är då så otroligt viktiga. Väldigt befriande då att vi spelade så noggrant och tämligen disciplinerat som vi till sist gjorde. Jag tyckte inte ens att vi blev så där äckligt försiktiga som laget i ledning brukar bli, vi fortsatte trumma på och höll oss vad jag kunde se till vår gameplan i 60 min.

Belöningen blev också 3 poäng. Fördjävla gött!

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#35 Adam Werner

två loggor

#32 Simon Fredriksson

en logga

#7 David Lindquist

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände borta mot BIK Karlskoga i Nobelhallen. Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

2 thoughts on “1-0 seger i Nobelhallen

 • 6 oktober, 2016 kl. 22:33
  Permalänk

  Spelmässigt en ren och skär hockeyparodi. Tack och lov så var Karlskoga lika goda kålsupare då det gäller uppvisande av diverse möjliga missar och misstag som kan förekomma på en hockeyrink! Men som sagt: Skit samma, spelar vi så här och tar 3 poäng varje gång, så är jag nöjd o glad ändå! Stort tack till Werner, måtte du få vara nr 1 nu!

  Svar
 • 6 oktober, 2016 kl. 22:47
  Permalänk

  Resultatet är alltid det viktigaste!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: