5 saker du inte visste om fotboll

Kanske tillhör du de som vet så mycket om fotboll att du vågar betta på matcher i Allsvenskan såväl som internationellt. För att lyckas med sportsbetting på populära sporter så krävs det kunskap. Men det finns fakta om fotboll som inte kommer att göra någon skillnad då du bettar. Saker som till exempel att det blev fler bebisar i Tyskland efter fotbolls-VM 2006. Jo, så var det. Tyskarna var så uppspelta av VM-euforin att det blev fler födslar 9 månader senare!

Här är 5 saker till om fotboll som du kanske inte hade en aning om…

  1. Robotar spelar fotboll

Datorer kan slå oss människor i schack och poker, men kan robotar ta över fotbollen? Det kanske de kan. RoboCup spelades första gången år 2011 i Istanbul och blev en världsnyhet som sedan snabbt glömdes bort. Men håll detta i minnet, för kanske kommer robotarna snart att göra entré i de stora sammanhangen…

2. Rekordsnabbt rött kort

2Det går ju att satsa på hur många röda kort det blir men inte på hur snabbt de kommer. I matchen mellan Taunton East Reach Wanderers och Cross Farm år 2000 så tog det 2 sekunder för spelaren Lee Todd att köras ut. Domaren visslade och Todd svor till om att det var en mycket högljudd vissling. Det skulle han inte ha gjort, svära alltså…

3. Det var kineserna som började spela fotboll

Du kanske trodde att fotbollen har sin vagga i Italien (det ser man ju på kartan!) men så är det inte enligt FIFA. De hävdar nämligen att sporten kom till i Kina några hundra år innan modern tideräkning. Fotbollen ska sedan ha spelats seriöst över hela landet under Han-dynastin.

4. Mål ledde till sparken

Mål är ju bra men inte alltid för spelaren som gör det. VM 2002 blev en succé för Sydkorea som lyckades slå Italien. Ahn Jung-Hwan var den som avgjorde det hela. Det skulle han inte ha gjort. Han spelade nämligen samtidigt för en italiensk klubb, Perugia. Klubben gillade inte Ahns mål så han fick sparken. Huruvida det var frågan om en matchfixning som Ahn inte höll sig till eller inte vet vi inte.

5. Mål ledde till avrättning

Att få sparken från ett italienskt lag kan man kanske leva med, men att bli avrättad… 1994 så grävde vi svenskar guld i USA och det blev något av en folkfest i Sverige. I Colombia var det inte lika livat. Deras Andres Escobar gjorde nämligen självmål. Efter VM så blev Escobar skjuten. Det sägs att mordet berodde på självmålet och att varje skott som avlossades mot Escobar följdes av utropet “Goal!”

Bonusfakta

Vi tar ett litet bonusfakta för att inte avsluta det hela med mord på grund av självmål. Neil Armstrong var första man på månen. Han hade tänkt ta med sig en fotboll för att också vara förste man att spela fotboll på månen. Men NASA satte stopp för denna plan då de menade att Armstrongs fotboll inte var tillräckligt amerikansk. De ville väl att han skulle ta med sig en avlång amerikansk fotboll för att kasta den vidare ut i rymden…

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på hockey, fotboll eller kanske någon annan sport? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll, eller kanske kommande helg. 

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: